Demiterea directorilor care nu împiedică greva din învățământ

742
Pe blogul său, Liviu Pop, secretarul general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), scrie că ministrul Educației ar intenționa să ia "măsuri legale" împotriva greviștilor din învățământ. "Și ce dorește să facă domnul ministru? Emiterea unui ordin de ministru prin care directorii împotriva cărora inspectorul sau ministerul va depune o plângere penală vor fi suspendați din funcție. Mai clar, domnul ministru îi amenință pe directori că dacă nu «sunt atenți» la profesorii sindicaliști din subordine, atunci domnul inspector general va face o plângere penală (sau va fi obligat să o facă) și ei vor fi suspendați din funcție", afirmă secretarul general al FSLI.
Pe de altă parte, Ministerul Educației tot mai speră că sindicatele se vor răzgândi în privința protestului. "Sperăm să nu se facă grevă. Astăzi sau mâine ar putea avea loc noi discuții pe această temă între ministrul Daniel Funeriu și reprezentanții sindicatelor. În cazul în care, totuși, nu se renunță la grevă, ministerul va lua o decizie în zilele de dinaintea datei de 31 mai", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Melania Mandas Vergu.
Sindicaliștii spun că rămân disponibili pentru dialog cu Funeriu, însă, în condițiile în care micșorarea salariilor din cauza crizei este iminentă, ei consideră că sunt șanse minime pentru ca protestul să fie anulat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 25 Mai 2010
Stire din Cultură-Educație : Premiu: o excursie la Istanbul
Pagina a fost generata in 1.7269 secunde