Declarații surprinzătoare ale inspectorului școlar general Răducu Popescu

1970
9
Declarații surprinzătoare ale inspectorului școlar general Răducu Popescu - raducupopescu2-1353429326.jpg

Articole de la același autor

Ieri, la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța, mai cunoscut drept TELECOM, a avut loc un moment emoționant, al cărui protagonist a fost prof. dr. Răducu Popescu și prof. ing. Gheorghe Gavrilă.

Evenimentul a fost prilejuit de sărbătorirea unui deceniu de proiecte europene în această instituție al cărei absolvent a fost și actualul inspector general, Răducu Popescu.

Cele 31 de proiecte derulate începând cu anul 2002, cu școli din Italia, Spania, Franța, Portugalia, Suedia și Cipru, au ocazionat un fericit bilanț intitulat "O poveste de succes de sute de mii de euro", la care au luat parte atât profesorii și elevii beneficiari, dar și parteneri precum AJOFM, RATC, Cercul Militar Zonal, Șantierul Naval Constanța, dar și inspectorul general din Ministerul Educației, prof. Niculae Cristea. Care a aflat pentru prima dată de inițiativa celor de la TELECOM de a implica părinții în serviciul pe școală. "Ce vreți mai mult de atât? Pentru că, să fim cinstiți, marea majoritate a părinților nu sunt conectați deloc la viața școlii și la locul unde învață copilul lor".

Totalul fondurilor europene accesate prin cele peste 30 de proiecte s-a ridicat la 656.549 de euro, astfel: Leonardo da Vinci - 619.564 euro, Comenius - 33.985 euro și vizite Socrates - 3.000 euro, fiind implicați 254 de elevi și 108 profesori. "40% din corpul profesoral al acestei unități a beneficiat de mobilitățile din cadrul proiectelor, iar elevii și-au schim-bat mentalitatea și s-au întors cu alte experiențe de viață, lărgindu-și astfel orizontul cunoașterii", declara, ieri, prof. Gheorghe Gavrilă. Care, la rându-i, a avut parte de o surpriză, Inspectoratul Școlar oferindu-i o diplomă de excelență, ca recunoaștere a meritelor sale de manager, profesor și om.

Amintiri din liceu

Prezent, ieri, la seminar în dublă ipostază, și de inspector general, și de fost absolvent de TELECOM, prof. dr. Răducu Popescu a mărturisit că prof. Gheorghe Gavrilă a constituit un model de rigoare și disciplină pentru el: "Clasa noastră era formată din sportivi, neexistând atunci licee cu acest profil. Am susținut admitere în clasa a VIII-a și examen de treaptă în clasa a X-a, la singura clasă de electrotehnică din vremea aceea. În prima treaptă au fost două clase cu acest profil, după care a rămas doar una, deci am participat la un concurs destul de greu. Am legat prietenii pe viață din liceu. Pe vremea mea se numea Liceul nr. 9, sunt mândru că am terminat aici și nu știu dacă mi-aș fi dorit să fiu în altă parte".

Comentează știrea

Alina
21 noiembrie 2012
Impostura-cote maxime

Bomba anului: marea specialista in descentralizare , Timofte Liliana este doctorand in FURAJE"Burse doctorale de pregătire ecoeconomică și bioeconomică complexă pentru siguranța și securitatea alimentelor și furajelor din ecosisteme .Dati cautare google : doctoranzi-Timofte Marcela Liliana si o sa vedeti PENIBILUL.

Ovidius
21 noiembrie 2012
Mircea

Eu am terminat la alt liceu si nu mi-as fi dorit sa termin la Liceul nr. 9.

ADI
21 noiembrie 2012
isg

M-am saturat de acelasi subiect: Liceul Telecom, dir. Gavrila. Trebuie probabil sa fii profesor/elev/parinte intr-o scoala unde a terminat ISGul, altfel nu existi. Sunt foarte multe proiecte europene in derulare in unitatile scolare constantene, dar ce sa faci? generalul se deplaseaza numai acolo unde are afinitati! Toate comunicatele de presa din ultimul timp vizeaza Liceul Telecom, Pedagogicul (acolo unde are pile insp. Ivan), sau SC nr 29. In rest, Dumnezeu cu mila!

un parinte interesat
21 noiembrie 2012
taxa ilegala

asa a declarat-o ministreasa cati,,fondul scolii" la cmcb se cer imperativ elevilor 50ron ca altfel...ce??? ce poate face o diriga daca nu dai banii mai ales ca ea nu are voie sa-i stringa?? vedeti-va profilor de predare si lasati dracukui adunatul banilor ca ne spoliaza mazare si ai lui destul

profesor
21 noiembrie 2012
pentru profesori

Stit ca obsesia este o boala. Se pare ca ati facut obsesii pentru anumiti inspectori. Din pacate sistemul este plic de asa oameni care atunci cand vad ca altii sunt mai rasariti sau sunt un pericol li se da in cap. ceea ce nu stiti voi este ca demulte ori rautatea are efecte negative asupra voastra. e usor sa stai in spatele anonimatului si sa lovesti si chiar sa te bucuri dar cand vi se intampla ceva rau sa stiti de unde vi se trage. este si o vorba din popor - oamenii jalnici, mici discuta oameni...

Alina
21 noiembrie 2012
Doctorat in FURAJELE DIN ECOSISTEME

Pentru profesor de la nr.6 - De ce nu vă semnati doamnă ,dacă si asa ne judecati că ne ascundem in spatele anonimatului ? Noi, dacă ne spunem numele ,ne executati ,asa cum ati făcut cu toti prietenii dumneavoastră .Dar daca ne aratati cu degetul că am facut obsesii ,trebuie să stiti urmatoarele: sunteti PENIBILA ! Sa faci doctoratul avand ca tema FURAJELE ,numai ca sa te numesti DOCTOR ,aceasta este BOALA curata . Sa te urci pe scena ( la sedinta cu directorii ) ,in timp ce colegii inspectori ca si tine sunt in sală , să copiezi PLANUL MANAGERIAL dupa inspectori pe care-i desconsideri , zicand dupa aceea ca este elaborat de tine , să dai sfaturi directorilor fără să citesti metodologiile, asta-i chiar impostura si minciună .Doamna ,mintiti cum respirati. Inca ceva : nu sunteti mare ,doamna Timofte ! Sunteti un MIC- NIMIC care s-a catarat ,calcand pe cadavre.

Gigi MF97
21 noiembrie 2012
Alinuta

Alinuta te oftici !

Alina
22 noiembrie 2012
Detest impostura si minciuna

Nu ma oftic, că nu am de ce . M-am săturat sa văd toti nuli si neavenitii, in functii si cu doctorate in furaje si in sarituri ! Am doctoratul facut la o facultate prestigioasa (Universitatea Bucuresti ).Doamna asta ,Timofte isi da aere ,nu-i mai ajungi cu prajina la nas ,iti vorbeste in varful limbii si vrea sa para ceea ce nu este! Trebuie sa-i punem la zid pe impostori .

Răspuns la: Alinuta
Adăugat de : Gigi MF97, 21 noiembrie 2012
Alinuta te oftici !
Constantean
22 noiembrie 2012
Alina

Bravo Alina! Oportunista de timofte merita toata atentia si "respectul" tau. O merita! Dar daca te afla...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : LuminaMATH merge mai departe
Pagina a fost generata in 0.4287 secunde