Decizia ministrului Educației privind Evaluările Naționale din clasele primare

291
Decizia ministrului Educației privind Evaluările Naționale din clasele primare - deciziaministrului-1492430035.jpg

Articole recomandate

Rezultatele obținute de elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a la Evaluările Naționale vor fi centralizate pentru prima dată, a anunțat ministrul Educației, Pavel Năstase. El a subliniat că testele sunt date pentru a măsura nivelul de pregătire, însă reprezentații elevilor consideră că aceste evaluări reprezintă "o formă fără fond" și o simulare de aliniere la standardele europene.

"Rezultatul acestor evaluări nu a fost niciodată centralizat la nivel național, să vedem exact care este situația", a recunoscut ministrul Educatiei, conform Mediafax, precizând că le va cere inspectorilor școlari județeni să facă o analiză la nivelul fiecarui județ, după care va urma o analiză la nivel național, pentru a fi realizată o hartă a rezultatelor.

"Din păcate, aceste evaluări, în unele situații, atât de către cadrele didactice, cât și de către părinți, au fost văzute ca niște examene și a apărut această reținere a părinților de a-i lăsa pe elevi să participe la aceste testări. Dacă nu se fac cu scopul de a testa nivelul de pregătire și de a lua niște măsuri corective, individuale pentru fiecare elev, ele nu își ating scopul și de aici apar aceste interpretări", a adăugat Pavel Nastase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4864 secunde