"De-a arhitectura". Ateliere de arhitectură urbană la Constanța, pentru liceeni

297

Articole de la același autor

1.000 de liceeni din șapte orașe din România, printre care și Constanța, vor lua parte, în perioada următoare, la Urban Up!, ateliere despre arhitectura urbană și mediul construit. Proiectul a fost lansat de Asociația "De-a arhitectura", iar la Constanța este coordonat de drd. arh. Irina Filip, profesor în cadrul Colegiului Național de Arte "Regina Maria".

Aceștia vor avea ocazia să înțeleagă și să își iubească orașele, să fie mai atenți la calitatea mediului construit, la valorile de patrimoniu. Liceenii sunt așteptați la 50 de ateliere susținute de profesioniști ai mediului construit, arhitecți, urbaniști, antropologi și ingineri, începând cu luna septembrie 2017.

"Scopul proiectului Urban Up! este de a trezi interesul și de a focaliza atenția liceenilor asupra orașului și de a oferi metode de lucru testate deja care pot fi ulterior folosite de cadre didactice, de organizații non-guvernamentale, de autorități publice locale, pentru ca mediul construit să fie obiect de studiu și reflecție și pentru ca perspectiva liceenilor asupra mediului construit să conteze. La finalul proiectului, rezultatele vizibile ale participării la ateliere vor fi prezentate actorilor locali relevanți din fiecare oraș, dar și online, pe pagina proiectului, pentru a servi drept referință, în viitor, pentru activități legate de oraș derulate în licee sau în-afara lor", explică prof. Irina Filip.

Atelierele gratuite organizate la final de săptămână se vor desfășura în București, Brașov, Cluj Napoca, Constanța, Iași, Sibiu și Timișoara. Ele vor fi susținute pe baza unor scenarii educaționale scrise de specialiști din rețeaua "De-a arhitectura", selectate în luna mai de un juriu.

Cele nouă scenarii educaționale câștigătoare au fost adaptate contextului specific din fiecare oraș unde se vor organiza atelierele pentru liceeni chiar de către cei care vor servi drept facilitatori. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4977 secunde