Dacii și romanii se luptă, în week-end, în Parcul Tăbăcărie

255

Articole de la același autor

Festivalul Mondial de Arte și Interculturalitate "Ovidius" a debutat la Sulmona și continuă la Constanța, week-endul acesta. Sâmbătă, de la ora 17, în zona Amfiteatru din Parcul Tăbăcărie, va fi prezentată reconstituirea istorică "Dacii și romanii", realizată de Asociația România - Dacia Casa Noastră.


Festivalul Mondial de Arte și Interculturalitate "Ovidius" este un eveniment construit în jurul unui concept unic și original și se înscrie cu acuratețe în cerințele de desfășurare, estetice și tematice, ale "Anului Omagial Ovidius", la celebrarea a 2.000 de ani de la moartea poetului. Festivalul s-a deschis la Sulmona, cu participarea Asociației România – Dacia Casa Noastră, care a asigurat un spectacol dedicat poetului Ovidius și momente de reconstituire istorică, în cadrul Festivalului Giostra Cavaleresca Europea di Sulmona. La Sulmona spectacolul a câștigat premiul cel mare, Stindardul Festivalului Giostra Cavalleresca D’Europa 2017. Același spectacol va fi redat sâmbătă după-amiază, în Parcul Tăbăcărie.


Spectacolul prezintă o frumoasă și interzisă poveste de dragoste a poetului roman cu una dintre pupilele împăratului Octavian Augustus. Acesta află și trimite gărzile să îi surprindă. Apoi, îl exilează pe Ovidius la Tomis, unde acesta va cunoaște populația locală - geții, pe care îi descrie, inclusiv demonstrațiile de luptă, pe care le urmărește cu interes. 


Poetul participă la Tomis chiar și la luptele de gladiatori (pe care le reconstruiesc acum gladiatorii Școlii Ludus Danais), iar dansurile nimfelor îi aduc aminte de iubirea pierdută.


În timpul exilului, Ovidius Publius Naso se alătură trupelor romane în luptele de apărare contra barbarilor, conform poeziilor scrise la Tomis, apoi se întoarce la scris și chiar recită geților poeziile sale. Se stinge, însă, de dorul iubitei, pe care o vedea doar în vis, iar ea, la distanță, simte moartea lui Ovidius și se sinucide - spiritele celor doi se reîntâlnesc în viața de apoi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5695 secunde