Cunoașterea limbilor străine, din perspectivă festivă

329
Cunoașterea limbilor străine, din perspectivă festivă - cunoasterealimbilor-1474990815.jpg

Articole de la același autor

Din 2001, ziua de 26 septembrie a fost declarată de Consiliul Europei Ziua Europeană a Limbilor. Cu această ocazie, în Europa au loc manifestări diverse, destinate cunoașterii patrimoniului variat al culturilor, valorilor extraordinare pe care fiecare țară le vehiculează prin intermediul limbilor naționale și minoritare. 


Sub genericul "Descoperă, înțelege și vorbește mai multe limbi străine - atuuri pentru o cetățenie europeană", profesorii de limba franceză și engleză de la Colegiul Comercial "Carol I" organizează manifestări dedicate celei de a 15-a ediții a acestei sărbători. 


Ziua de 26 septembrie reprezintă un prilej de încurajare a creativității elevilor prin expoziții, concursuri, ateliere de jocuri, creație literară și teatrală. Au fost organizate: concursul de recunoaștere a proverbelor co-mune limbii române, franceză și italiană (prof. coordonatori Elena Roadideal și Ramona Mihaela Rădulescu), două momente umoris-tice "Glume cu Toto" (coordonator prof. Elena Roadideal), sketch-ul "Un interviu de angajare", interpretat de elevii din clasa a XI-a C Adriana Zaharia, Oana Mihaela Purece, Andreea Soltaniuc și Gabriel Mocanu (profesor îndrumător Mihaela Postelnicu) și două momente muzicale: "Paris sera toujours Paris" (Ana Maria Muha, clasa XII a G), "Je veux". Expoziția de afișe realizată de elevi, sub îndrumarea profesorilor de limba engleză (Cristina Dumbravă, Corina Dragomir, Răzvan Cernica, Oana Florea), completează progra-mul manifestărilor organizate la Co-legiul "Carol I".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Cum a fost sărbătorită Ziua Educației
Pagina a fost generata in 0.4464 secunde