Cum se poate ajunge ofițer de marină în doar doi ani

600
3

Articole de la același autor

Începând din această toamnă, oferta de învățământ superior se îmbogățește cu o nouă instituție privată, care a fost inaugurată, ieri, la Constanța. Colegiul Nautic Român, filiala Constanța, va școlariza 25 de constănțeni care, în doi ani, vor deveni ofițeri de punte și alți 25 care vor fi ofițeri mecanici. "Suntem conștienți că venim pe o piață cu universități puternice în România, dar suntem prima instituție care vine pe piața educației de marină cu o formulă nouă, ca și alternativă la sistemul tradițional de formare a ofițerilor de marină comercială. Oferim programe pe standardul Uniunii Europene, de doi ani, mult mai focalizate, cu trei module pe an", declara Stelian Cojocaru, președintele Colegiului Nautic Român. Vor exista două tipuri de contracte. Spre deosebire de cel cu valoarea de 4.800 euro pentru cei doi ani de studiu, care le asigură cursanților, la final, stagiul de practică cu diurnă de 400 euro/lună, celălalt contract, de 3.600 euro, nu le garantează un nivel minim al diurnei. Marți, 22 iulie, va avea loc o primă selecție a candidaților, pe baza unui examen de limbă engleză, urmat de un interviu. În cazul în care nu se ocupă locurile, în septembrie, este prevăzută o nouă etapă de selecție.


Comentează știrea

eiie
18 iulie 2014
minciuni

nu mai pacaliti tinerii , cand se duc la agentii nu-I baga nimeni in seama cadeti daca nu este tatal,sau unchiul commandant sef sau nu dau spaga cu miile

drt
18 iulie 2014
mi

unde fac cadetie elevii celor 5 fabrici de diplome .nu mai au bani si deschid filiala si la constanta

Ejk
20 iulie 2014
Bravo

Este ceva ca după școala sa faci si practica. Pana acum destul de mulți absolvenți sunt apreciati . Asta e chiar lovitura pe piața de învățământ marinaresc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6503 secunde