Cum menține prestigiul de peste nouă decenii Colegiul "Mihai Eminescu"

891
2
Cum menține prestigiul de peste nouă decenii Colegiul

Articole de la același autor

Vineri, 5 decembrie, scena Teatrului de Stat a găzduit o cu totul altă reprezentație decât cele obișnuite, din repertoriul instituției, Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Constanța dorindu-și să omagieze împlinirea celor 95 de ani de existență cu un spectacol reprezentativ pentru prestigiul acestei instituții în spațiul educațional dobrogean.

Gazda evenimentului a fost prof. Bianca Ibadula, catedra de limba română, care, în cuvântul de deschidere, a ținut să mulțumească "domnilor directori pentru devotamentul permanent cu care însoțesc fiecare moment al activității dumnealor, dedicat școlii. Le mulțumim domnilor profesori care pun la dispoziția elevilor o cultură vastă, bazată pe informații temeinice, metode moderne de predare și multă dragoste. Le mulțumim elevilor care au ales Colegiul Național «Mihai Eminescu» pentru a-și consolida drumul în viață și suntem mândri de realizările lor. Plasat sub cupola genialității poetului prin excelență, colegiul nostru a strălucit de-a lungul anilor, oferind societății oameni de valoare în toate domeniile de activitate".

Echipa de proiect care a pus la cale acest moment deosebit a fost formată din prof. dr. Camelia Ciurescu, director, prof. Stelian Marinescu, director adjunct, prof. Mariana Neacșu, consilier de proiecte educative, prof. Bianca Ibadula, consilier de imagine, și prof. Alina Todirică.

Programul a cuprins momente muzicale, de recitare, chiar dramatice și dans modern, prezentatori fiind Filis Ablez (clasa a XII-a) și Andrei Stamat (clasa a X-a G).

Au răspuns invitației de a participa la un moment atât de emoționant ca cel al aniversării a nouă decenii și jumătate reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, Primăriei și Consiliului Județean Constanța, dar și ai celor două minorități turco-tătare.

Într-un interviu acordat ziarului "Cuget liber", directorul Camelia Ciurescu declara: "Considerăm că am izbutit să menținem acest statut printr-o muncă înțeleasă nu atât ca «obligație profe-sională», ci mai mult ca preocupare continuă a omului de carte. Numai astfel o școală își înțelege menirea. A menține sau a ridica prestigiul unei școli nu poate reprezenta un act formal, ci unul cu implicare autentică". 

Comentează știrea

Gabi
6 decembrie 2014
Felicitari

Felicitari conducerii liceului si in special dnei prof Ciurescu ,un profesor adevarat,un om minunat.

FeFe
7 decembrie 2014
Amintiri

Absolvent,promotie 1967...felicitari !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.462 secunde