Cum arată portul armenilor în mozaicul etnic dobrogean

1151

Articole de la același autor

Armenii din Dobrogea au sărbătorit, ieri, 21 septembrie, Ziua Națională. Reamintim că prin referendumul din anul 1991, Armenia a devenit stat independent și democratic, în afara granițelor URSS.


Evenimentul a fost marcat la Constanța prin organizarea unei expoziții inedite, la Muzeul de Artă Populară din Constanța, care a promovat, cu această ocazie, "Portul tradițional armenesc în mozaicul etnic dobrogean". 


Astfel, pe holurile instituției de cultură a fost expus primul costum tradițional armenesc, donat de Uniunea Armenilor din România, filiala județeană. Costumul are o vechime de o sută de ani și a aparținut familiei binecunoscutei Anaid Tavitian, secretar artistic la Teatrul de Stat . 


"Costumul este un mare câștig pentru instituția noastră, deoarece acesta constituie începutul alcătuirii unei colecții armenești și în orașul nostru. Desigur, expoziția, care va putea fi admirată până la data de10 octombrie, cuprinde și o serie de materiale documentare privind cultura tradițională armenească", a declarat pentru "Cuget Liber", directorul muzeului, Maria Magiru. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 August 2017
Stire din Cultură-Educație : Seară de jazz  pentru constănțeni
Pagina a fost generata in 1.4367 secunde