Cum a ajuns caietul educatoarelor subiect de scandal

2925
12
Cum a ajuns caietul educatoarelor subiect de scandal - mariamoga-1316805812.jpg


Scrisoare deschisă
"Pentru că ați rămas ultima noastră speranță să faceți dreptate, vă trimitem nemulțumirile educatoarelor din Constanța care nu mai suportă bătaia de joc a doamnei inspector Maria Moga! Vă rugăm să verificați și să vedeți că așa este... Dânsa face legea în Con-stanța. Dacă întrebați veți vedea că majoritatea directoarelor sunt membre PDL și fără concurs!
Ne tot întrebăm dacă oamenii pe care Aliss Andreescu i-a așezat pe funcții sunt mai competenți și mai… minunați decât cei de dinainte! Și am aflat!!!!
Ne tot mirăm acum cum este posibil ca un inspector școlar să oblige 1.200 de educatoare din județul Constanța să îi cumpere caietul pe care susține că l-a scris. În perioada asta de maximă sărăcie, o editură a avut ideea de a-și promova produsele prin oferirea unui astfel de caiet al educatoa-
rei GRATIS! Ce ziceți acum când, la consfătuirea educatoarelor, inspectoarea Maria Moga le-a cerut să îi cumpere caietul (care costă foarte mult), iar acestea, de frică, încearcă să se conformeze. Deci asta se cheamă, conform DNA, abuz de putere! Nu-i așa?
Întrebată, timid, dacă celălalt caiet are avizul MECTS (și îl are - am verificat noi), inspectoarea Maria Moga a spus că «Nu-l recunosc eu!».
În ce țară trăim dacă inspectorul general Aliss Andreescu ține sub aripa sa astfel de angajați, care cer bani pe față. Din suma strânsă pe caietul educatoarei, cel puțin 40% îi revin Mariei Moga. Asta se cheamă, conform DNA, trafic de influență. Cum este posibil să ceri ca toate educatoarele din județul Constanța să cumpere caiete și auxiliare didactice doar de la centrul condus de Liana Manzu (iar ajungem la un nume recunoscut ca fiind sinonim cu traficul de influență). Deci tot ce înseamnă discount nu va mai ajunge la educatoarea care face comanda, ci la Moga și Manzu!!!! Ce minunată alianță!
Oare care este, de fapt, inspec-toarea….!!!!! Ce o fi oare în mintea cadrelor didactice de la gră-dinițe????? Frică? Jenă? Mirare? sau LEHAMITE!!!!!".

"În fața mea oamenii
nu au obiectat!"
Contactată telefonic, prof. Maria Moga s-a declarat îngrozită de "calomniile grave" care i se aduc, dar în același timp s-a arătat amuzată de maniera la care așa-zisele educatoare pun problema, la consfătuirea locală nefiind obiecții de această natură.
Conform celor afirmate de inspectorul Moga, Editura Didactica Publishing House a con-tactat-o în luna martie propunându-i să colaboreze la editarea unui caiet al educatoarelor. "Am avut și eu punctele mele de vedere și mă bucur că s-a ținut cont de ele, ca dovadă că apar și eu pe copertă între alți șase autori, fără a impune eu acest lucru. La consfătuirea pe care am avut-o la București m-a contactat cineva de la Editura Diana, care anul trecut distribuise aceste caiete în Constanța, dar deja comandasem dincolo. În schimb, le-am propus colaborarea pe alte caiete, cu condiția să fie avizate de Ministerul Educației. Cu toate acestea, ei au distribuit, gratuit, în grădinițe, fără să mă mai întrebe, și anul acesta, probabil din stocul de anul trecut".
Întrebată de ce nu pot folosi educatoarele caietul distribuit gratuit, prof. Maria Moga ne-a explicat că și aceste caiete ale educatoarelor au regim identic cu cel al cataloagelor, deci toată lumea trebuie să lucreze pe un singur document. "Caietul împreună cu catalogul grupei reprezintă un document juridic, care se păstrează cinci ani în instituție".



Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
altii
24 septembrie 2011
sa furati bine!

totdeauna s-au facut gainarii cu auxiliarele,dar ce fac aceste mafioate,depaseste orice inchipuire ! pacat,poate sunt niste educatoare bine pregatite,dar si-au anulat munca de-o viata prin lipsa omeniei si a bunului simt.Felicitari celor care au avut curajul sa le dea peste nas!

Costel
24 septembrie 2011
Incompetenta si nesimtire

Parca la conferinta de presa Aliss Andreescu sustinea ca ministrul a transmis sa nu se impuna auxiliarele realizate de inspectori. Ne intrebam de ce inchide ochii la acest lucru. Oare nu primeste si ea comisioane? Este foarte trist cand vezi ca oamenii care trebuie sa te consilieze habar nu au pe ce lume traiesc, daramite sa mai coordoneze si niste profesori. Sunt inspectori care au afirmat la consfatuirile de specialitate ca nu au fost realizate metodologiile de evaluare nationala si programele. Au fost jenanti,in conditiile in care ordinul de ministru prevede acest lucru. Oare chiar ministerul nu aude nimic. Oare numai carnetul de partid, obedienta, relatiile si prieteniile conteaza? Dnelor educatoare, va sfatuiesc sa trimiteti aceeasi scrisoare si ministerului.

Vasile
25 septembrie 2011
Matematica

La matematică este o practică foarte veche ca inspectorul abia instalat de o lună să "recomande" diverse auxiliare. Dar DOAMNA Constantin, deși este inspector de 2 ani nu a făcut așa ceva. Felicitări DOAMNĂ.

Elena M.
25 septembrie 2011
Nu au fost lasate sa vorbeasca educatoarele la consfatuiri

Normal ca nu s-a comentat in fata dumneavoastra, pentru ca nu le-ati dat voie..Cand ati fost intrebata de celalalt caiet mai tineti minte ce ati raspuns? Ca nu il recunoasteti dumneavoastra pe ala...De ce? Ca nu aveti comision la el? Rusine ca va bateti joc de banii cadrelor didactice..Va ganditi cum veti fi tratata cand nu veti mai fi inspector? Pentru ca toata lumea va uraste si de cand sunetei inspevtor se lucreaza doar sub stres si frica pentru ca trimiteti tot timpul controale sau veniti si tipati la toata lumea.....Cu cata nerusinare mintiti!

Andrei
25 septembrie 2011
auxiliare

e surprinzator ca atunci cand ajung inspectori devin si autori de auxiliare. De ce oare? Ce le-a tinut sa nu devina autori de auxiliare si inainte? Exista o singura eplicatie: ea nu a muncit deloc la cest auxiliar, altii au muncit si ea si-a trecut numele, ca sa se vanda si sa ia comisioanele. Daca era desteapta, pana la varsta ei de 50 de ani, ar fi trebuit sa scoata celputin 10 auxiliare. Dar trebuie sa profite de functie...Oricum nu e singura inspectoare care procedeaza asa. Daca mai sapati, veti mai descoperi....

Andrei
25 septembrie 2011
Minciuni sfruntate

Sunt socat de minciunile acelei inspectoare care considera catalogul grupei un documnet juridic. Va dau un extras din Regulamentul actelor de studii si documnetelor scolare: Documentele scolare sunt: a) registrul matricol; b) catalogul clasei; c) cataloagele pentru examenele de finalizare a studiilor; d) cataloagele pentru examenele de corigente si diferente; e) portofoliul personal pentru educatie permanenta (pentru absolventii ciclului inferior si superior al liceului, ai scolii de arte si meserii, ai anului de completare si pentru cei care isi intrerup studiile); f) foaia matriRusicola, care se elibereaza numai la cerere; g) adeverinta de studiu/adeverinta de absolvire; h) registrul unic de evidenta a formularelor actelor de studii. Nu gasesc niciunde acel caiet al educatoarelor. Mai documentati-va dna inspectoare si nu mai prostiti oamenii cu minciuni.

Educatoare
25 septembrie 2011
Mincinoasa!!!

Ne-am saturat de minciunile doamnei Inspector Moga. Nu suntem doamna presupuse educatoare, chiar suntem educatoare si muncim nu ca dumneavoastra care ati fugit din invatamantul prescolar, dar la putere ati venit..Sa va fie rusine!!!!Ne este sila ca suntem educatoare cu asa un sef!

educatoare din Tulcea
26 septembrie 2011
educatie

De ce nu verifica nimeni - cum in situatia economica de astazi - Editura Diana isi permite sa ofere caiete gratuit. Aceasta editura are monopul in majoritatea judetelor. Cred ca scrisoarea deschisa semnata de educatoare ii apartine. Cum de ani de zile in Constanta doar Editura Diana vindea acest caiet, iar in acest an scolar il acorda gratuit? Si de ce doar in Constanta se acorda gratuit?Daca sunteti adevarati jurnalisti, verificati informatia....

cineva
29 septembrie 2011
pentru ,, Educatie,,

Cred ca nu ati inteles chestiunea de fond. Problema nu este a editurilor, ci a unui inspector scolar care are un singur tel ; acela de a obtine si prin alte cai surse noi de venituri, de a trasa directive de la care nimeni sa nu se abata. Suntem satui si ne e lehamite de astfel de practici !

profastietot
1 octombrie 2011
prietenii stiu de ce

dar de ce nu verifica nimeni stransa legatura de prietenie a sefei din minister pe invatamant prescolar cu acea editura care a fost impusa de catre inspectoarea Moga? si de alte multe inspectoare din tara? e o mafie la care ministerul inchide ochii, prietenii stiu de ce!

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : "Eminescu", frate cu turcu
Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Arestați pentru un scandal la Corbu
Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Monden : Bărbatul care are 50 de copii
Pagina a fost generata in 0.9476 secunde