Culisele concursului de "adjunct" în ISJ. Ce declară candidații picați

4047
35
Culisele concursului de

Articole de la același autor

Concursul pentru ocuparea postului de inspector școlar general adjunct, desfășurat, zilele trecute, la București,  s-a încheiat pentru Inspectoratul Școlar Județean Constanța cu un rezultat parțial previzibil, în sensul că majoritatea oamenilor din sistem le dădeau câștigătoare pe ambele actuale inspectoare angajate în sediul din str. Mihai Eminescu. 


Faptul că prof. Gabriela Zoia Bucovală a fost declarată admisă în funcția de inspector general adjunct nu a surprins prea multă lume, cum s-a întâmplat în cazul retragerii prof. Alina Codreanu. Întrebată în legătură cu desfășurarea concursului, prof. Codreanu a preferat să nu comenteze, declarând: "M-am retras din examen și le felicit din toată inima pe colegele care au promovat". 


Un alt candidat care s-a retras a fost prof. Sorin Mihai, de la Școala Gimnazială nr. 5 "Gala Galaction" din Mangalia, despre care am aflat că ar fi trecut cu brio proba scrisă, de legislație, dar ulterior a fost picat la… CV, chestiune care pare un pic anapoda. Întrebat dacă a depus o contestație în acest sens, prof. Mihai a refuzat să comenteze desfășurarea concursului, declarând că e satisfăcut de modul cum s-a prezent la proba scrisă. "Sunt mulțumit că mi-am testat cunoștințele într-un domeniu care nu îmi este atât de cunoscut. Voi continua să mă perfecționez și nu consider o înfrângere, ci mai repede o acumulare de experiență", a spus prof. Mihai. 


De la cea de-a patra candidată-surpriză la șefia ISJ Constanța, prof. Isabela Marcu, titulară la Colegiul Tehnic "Virgil Madgearu" din Constanța, am încercat să aflăm motivele pentru care a fost declarată "respinsă". 


"Din comisia de examinare au făcut parte un inspector general de la Hunedoara, un altul de la Bistrița și domnul Răducu Popescu. Lăsând la o parte faptul că mă așteptam ca printre examinatori să se afle și un cadru universitar care să se axeze pe calitatea informației, și nu pe cantitate, am asistat la o discuție surprinzătoare între secretarul general din Ministerul Educației și candidații din județul Ialomița, prin care îi sfătuia să solicite în scris retragerea, pentru a nu se face de rușine cu punctajele mici obținute. După părerea mea, acest concurs a fost unul subiectiv, plecând chiar și de la faptul că domnul Răducu Popescu nu avea ce să caute în această comisie de examinare atâta timp cât nu a susținut un concurs și este numit cu delegație până la 31 august. Din moment ce nu s-a prezentat la concurs, pentru că nu îi permite metodologia, neavând opt ani la catedră în preuniversitar, de ce a fost acceptat în comisia de examinare?", se întreabă prof. Marcu. 


Tot ieri, au fost făcute publice și rezultatele concursului pentru ocuparea postului de director al Casei Corpului Didactic, unde a fost declarată admisă actuala directoare, prof. Sorina Plopeanu, titulară la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", în defavoarea contracandidatei sale prof. dr. Andreea Artagea, titulară la Liceul Teoretic "George Călinescu", care s-a retras din concurs. 


Comentează știrea

35 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
ana
13 mai 2015
stim ce fac acesti oameni pentru ciolan.ce mai lupta.ce mai zbucium

Pai de ce a fost lasat raducu in comisie? C asa au loc tot felul de porcarii in tara asta.fara sa pese nimanui.Cum domnia sa.profesor de sport fiinf.a acceptat nebunia ca un invatator sa faca si orele de educatie fizica fara a fi platit,doar pentru a-si mentine scaunul,imaginati-va ce jocuri de culise se dau pentru ciolan.Sa vezi cand s or da concursuri pentru directori,ca tot cei care l cunosc pe span vir catiga,ca l-au pupat..toti anii.ca sa fie siguri ca raman pe post.o mare porcarie.ti se face scarba de asa ceva.se cred stapani pe mosie acesti oameni.iar directorii ameninta dupa cum au ei chef.doar isi permit.ca nu le face nimwni nimic.Rusine.iar profesorii care se lasa umiliti de asa specii de oameni si pe un salariu de mizerie le spun doar atat:foarte rau faceti ca acceptati umilinta pentru un salariu de mizerie..si un simplu militar fara bac castiga mai bine decat voi.

Autentic
13 mai 2015
SINDICATELE

Asteptam si varianta liderului de SINDICAT. Faceti si un articol cu ce a vazut liderul de sindicat din Constanta cand a fost si el prezent in sala, ca observator, alaturi de cel din Ialomita si Bucuresti. Cum il cheama, ce specializare are si sa ne povesteasca obiectiv si drept cum s-a desfasurat concursul. Cine a facut parte din comisie, ce pregatire a avut fiecare, asa putem sa intelegem "standardele europene" sau ramanem in bezna?! Vrem detalii. Cine ni le poate da? doar liderul de sindicat il asteptam ! Domnul Raducu Popescu a respectat doar metodologia facuta in favoarea lui: trebuia sa faca parte din comisie si a facut.....mai multe probabil, si greseli ca doar cu totii gresim, nu este singurul!

profesor
13 mai 2015
felicitari!

Felicitari d-nelor care au fost admise si candidatilor care au participat. A fost un consum mare de timp, energie si stres pentru absolut toti candidatii. Data viitoare asteptam si mai multi profesori care sa indrazneasca sa se inscrie, cu intentia de a oferi o educatie aleasa elevilor si studentilor constanteni!

Halmyris
13 mai 2015
Totul este pierdut !

Dacă a ajuns Zoia Bucovală inspector scolar general adjunct , totul este pierdut ! Dacă are curajul să-și facă cunoscut C.V. , veți vedea că până să fie adusă în ISJ de Mircea Vrană (aromân și el ) , Bucovală Zoia era o obscură profesoară . Nimeni nu știa nimic de ea din punct de vedere profesional. Sigur , ajungând in ISJ , și-a burdușit C.V-ul. Trist ! Lucrurile ar trebui să fie altfel . Păcat de învățământul preuniversitar constănțean!

profesor
13 mai 2015
jurnalist de cancan

doamna anghel eterna jurnalista de cancan. poate poate o vede cineva de la wowbiz sau libertatea si o sa-i faca o oferta serioasa :-) P.S. Ati promis la un moment dat ca reveniti cu informatii bomba despre doamna Blaga, candidata nedreptatita la sefia ISJ! Noi, cititorii, inca asteptam....

profa
13 mai 2015
examen "corect"

toti din sistem stim ca a. codreanu e o profesionista fata de bucovala, ca si artagea fata de plopeanu... cu toate astea, examenul acesta "corect" ne-a dovedit ca ne inselam (or fi bagat noi criterii intre timp, sustinere politica si resurse financiare?) pacat...

eu
13 mai 2015
Banuiala

Banuim ca d-na Bucovala a avut "sustinere" si mult "noroc"ca si d-na Plopeanu , cei retrasi au castigat experienta iar cel respins, degeaba a avut nota mare daca "sustinerea" a fost si mica spre lipsa totala sau chiar piedici "fabricate". Au avut totusi toti mult curaj in comun. Bravo celor care au muncit si au invatat. Nota si atitudinea. Mai important este sa fii autentic decat sa ai dreptate.

coleg
13 mai 2015
examen

Daca Zoia e inspector general chiar si adjunct,vai de inspectoratul scolar Constanta.Ea era o "nimeni" ca profesoara,nu are chemare fata de aceasta meserie,nu stie sa se poarte,sa relationeze cu copiii dar si cu colegii.. In ccea ce priveste participarea lui Popescu este ilegala iar examenul poate fi considerat invalid..Ce performante bune vor sa realizam NOI?

catalin
13 mai 2015
Angajare imediata !!!!!

Angajare imediata !!!!! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

prof.
13 mai 2015
inspector 2

Inspector 1= Bucovala Inspector 2=? Acum sa va vedem corectitudinea !!!! Consiliul de administratie ce spune impreuna cu dl Popescu Raducu? Cum e drept/corect? a) oricine din ISJ b) un RETRAS c) un RESPINS d) nota de la concurs MINISTER e) delegare subiectiva

35 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4074 secunde