Creștinii ortodocși sărbătoresc azi Nașterea Maicii Domnului

182
Creștinii ortodocși sărbătoresc azi Nașterea Maicii Domnului - sarbatoare-1599548570.jpg

Articole recomandate

Creștinii ortodocși prăznuiesc pe 8 septembrie Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mică. Este prima mare sărbătoare din anul bisericesc care începe la 1 septembrie. 


Consemnată de Tradiția Bisericii, Nașterea Maicii Domnului s-a petrecut la "plinirea vremii", la momentul în care omenirea aștepta și era pregătită pentru venirea Mântuitorului, care să o scoată de sub povara păcatului și a decăderii. Pentru aceasta, era nevoie de o fecioară curată care să-L nască pe Fiul lui Dumnezeu și aceasta a fost Sfânta Fecioară Maria.


Potrivit tradiției populare, de Sfânta Marie Mică nu se fac treburi gospodărești, nu se spală rufe, nu se face curățenie în casă, ca să nu se atragă răul. În această zi vor fi ascultate mai ales rugăciunile femeilor care vor să aibă copii, dar și ale celor însărcinate, pe care Maica Domnului le va ajuta să aibă o naștere ușoară. Și cei care vor să se căsătorească se pot ruga în această zi Maicii Domnului, ca să-și găsească perechea potrivită.


În această zi, credincioșii țin candelele aprinse în dreptul icoanei Fecioarei Maria și împart din fructele toamnei pentru morți.


Nașterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea în biserică (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) și Adormirea Maicii Domnului (15 august) sunt cele patru mari sărbători creștine închinate Sfintei Fecioarei Maria.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5614 secunde