Cornuri "beton" și lapte acru? Producătorul se apără: "Să nu își imagineze cineva că iese vreun profit"

1476
7
Cornuri

Articole de la același autor

În urmă cu 13 ani, când a fost lansat drept un mare "cadou" pentru școlarii români, programul guvernamental "Cornul și laptele" a fost bine primit de școlari și apreciat, deopotrivă, de părinți.

Din păcate, ca orice treabă românească s-a "împuțit" și a devenit nu numai o corvoadă pentru personalul școlilor, dar și o nedorită bătaie de joc a unora dintre elevii de la oraș. O dovadă în plus, comentariul postat pe site-ul "Cuget Liber" de unul dintre cititori: "Program bun, aplicare defectuoasă. Oricum ar fi, bun sau rău, dacă li se întâmplă ceva elevilor din cauza anumitor produse, cum ar fi laptele, iaurtul sau mult discutatele cornuri, tot școala este de vină! Iată cum o chestie ce s-a vrut benefică inițial se poate transforma într-o mare problemă! Mai bine ar primi părinții salarii mai mari, sau familiile nevoiașe ajutoare sociale mai consistente, sau și mai bine ar fi să existe, ca în alte țări, posibilitatea ca elevii să ia masa la școală, în condiții civilizate - curățenie, igienă, aprobări de peste tot -, cu bani de la bugetul de stat și de la părinți! Cam multe vrem, ar fi prea frumos!".

Producătorul pasează vina

De la începuturi și până în prezent, distribuirea acestui program a avut drept unic câștigător societatea "Dobre și Fiii".

Într-o discuție purtată cu acționarul firmei în cauză, Mircea Dobre, care este și consilier local, acesta dă vina, pe de o parte, pe școlile care nu iau în serios acest program și, pe de altă parte, pe suma alocată pentru procurarea produselor, rămasă neschimbată din anul 2008. "Cornurile noi le producem noaptea, pe linie specializată, iar a doua zi de dimineață, de la ora 4 sau 5, pleacă spre școli și spre cei 72.000 de copii. Nu ținem pe stoc absolut niciun corn pentru că nu avem de ce. Părerea mea sinceră este că sunt școli care nu se ocupă serios de distribuire, nu dau produsele în ziua în care le primesc și le țin până se apropie de expirare. Pe de o parte, îi înțeleg că ei fac muncă voluntară și nu e ușor să primească zilnic 400-500 de cornuri și lapte pentru care trebuie să facă hârtii. Cine vrea să muncească gratis? Dar asta nu înseamnă că este vina noastră!", declara pentru "Cuget Liber" Mircea Dobre.

Pe de altă parte, același interlocutor recunoștea că a primit un apel de la o unitate școlară din Hârșova, care a reclamat cornurile ca fiind foarte vechi și pe care i-a rugat să le trimită înapoi la Constanța. "Nu mi le-au mai trimis!".

Întrebat dacă este de acord cu schimbarea acestui program și cum se poate face acest lucru, același Mircea Dobre a declarat: "Să nu își imagineze cineva că iese vreun profit din acest program a cărui finanțare nu s-a mai schimbat din 2008, suma de 1,17 lei rămânând aceeași, în timp ce salariul minim s-a dublat. Beneficiarii ar trebui să se unească și să se adreseze Ministerului Educației și Ministerului Administrației și Internelor pentru a fi schimbat. Deocamdată noi lucrăm pe baza unei ordonanțe extrem de precise și clare, în care sunt prevăzute inclusiv gramajele de compoziție pentru cornuri, doar că noi am mai îmbunătățit gustul cu niște arome", a mai adăugat Mircea Dobre, acționar la "Dobre și Fiii".

Cât privește cantitățile mari de cornuri și lapte care rămân la școlile constănțene, am aflat că este interzis să fie returnate producătorului, dar ordonanța nici nu ar prevede că nu pot fi donate altor instituții. Așa că, până una alta, ce nu este interzis, este permis!

Problema în cauză rămâne: cine își asumă inițiativa de a fi schimbat acest program mult prea… învechit?

Comentează știrea

Parinte ele
2 decembrie 2015
Chiar asa este?

Daca nu iese profit de ce lupta in fiecare an sa faca acest lucru? Dezacordul de la salariul minimum pe economie e facut de Dobre sau e o scapare a celui care a scris articolul?

garcea
2 decembrie 2015
Hapsanii

păi neghiobul ăsta de dobre face un corn cu 1,17 lei la vanzare si o pâine costă 0,80 bani ? cum vine asta ?

implicat
2 decembrie 2015
cornul

Profit exista, chiar mare. Prima si ultima saptamana de scoala din fiecare semestru nu se aduce cornul. Calculati. Ce treaba are patronul cu salariu minim. Pretul materiei prime, graul, a ramas acelasi.

cercetasu
2 decembrie 2015
corn-ariada

e foarte simplu dl dobre NU MAI FACE-TI ca poate azi-maine iesiti in pierdere ,nu?? merge-ti la scoala din bulgaria si vede-ti ce e acolo.......

Florin
2 decembrie 2015
Afacere la domiciliu

Proiect nou, de talie mondiala! Nu este necesara nici un fel de experienta,decat cunostinte minime de computer! Oferim curs de instruire gratuit si complet,de la zero,pe computer! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si corectitudine. Daca va intereseaza,va oferim alte detalii, dupa ce trimiteti un e-mail cu subiect "Info" la adresa de email: [email protected]

naekst
2 decembrie 2015
cornul acru si laptele beton

cum nu si-ar mai bate el joc de copii daca cineva, o institutie a statului de drept, ar supraveghea ca acest program sa se desfasoare corect. dar care institutie? de exemplu eu am informat la directia judeteana de sanatate publica ca la adresa din str.muncel nr.29-31, unde locuieste un cunoscut om de afaceri local proprietar al Casei Brancovenesti, in parcarea de la subsol se proceseaza produse alimentare ce sint apoi vindute in magazinul si in restaurantul propriu din str.vasile lupu. ce credeti ca mi s-a raspuns? ca ei nu pot verifica locatia, nefiind inregistrata ca punct de lucru. pai e corect ca nu este inregistrata ca punct de lucru, ca daca ar fi fost trebuia sa aiba si avize de functionare.

parinti
2 decembrie 2015
mai schimbati cornurile!

Cum sa nu se joace copiii cu cornurile primite la scoala, daca s-or fi saturat de ele? Inainte mai primeau un pachet de biscuiti sau eugenii: acum nu se mai produc? Poate sunt chiar mai ieftine, si mai bune. Si in loc de lapte sau iaurt, cubulete de branza topita? Macar din cand in cand sa se mai aduca si altceva! asta e parerea noastra, dar si a copiilor!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4202 secunde