COOLtura pe TV

270
"Traviata", cu Placido Domingo, miercuri seară, la TVR Cultural
Miercuri, 26 mai, ora 20, iubitorii de operă pot urmări la TVR Cultural spectacolul "Traviata", de Verdi, cu Teresa Stratas, Placido Domingo și Cornell MacNeil. Lor li se vor alătura soliștii de balet Ecaterina Maximova și Vladimir Vassiliev. De asemenea, participă Corul și Orchestra Operei Metropolitan din New York. Dirijor: James Levine.

"Iubita secretă a lui Dickens", joi, pe Viasat History
Joi, 27 mai, ora 19, Viasat History difuzează documentarul "Iubita secretă a lui Dickens.
În 1857, Dickens era, probabil, cel mai faimos englez în viață. Nu numai că a fost cel mai de succes autor englez și un reformator al societății, dar a creionat și idealul victorian al familiei fericite. Cu toate acestea, scriitorul și-a părăsit soția și a început o toridă aventură, ținută în cel mai mare secret, cu Nelly Ternan, o actriță de 18 ani. Actorul englez Charles Dance vizitează locurile unde s-a desfășurat acest capitol din viața lui Dickens pentru a reconstitui momentele-cheie din viața marelui scriitor.

"Cine a scris Biblia?". Răspunsul vineri, pe Viasat History
Viasat History difuzează vineri, 28 mai, ora 21, un alt episod din serialul docu-mentar "Cine a scris Biblia?".
Teologul Robert Beckford a învățat Biblia din fragedă pruncie și a crescut crezând că este adevărată cuvânt cu cuvânt. Dar 20 de ani mai târziu, Beckford nu mai este sigur că Sfânta Carte este cuvântul pur al Domnului, neschimbat de mâna omului. În opinia lui Beckford, să aflăm cine a scris Biblia contează mai mult în prezent decât în orice alt moment din istorie. Hotărât să descopere adevărul, el pornește într-un voiaj al descoperirilor, de la Geneză până la Biblia regelui Iacob și după aceasta. Este un drum care îl poartă de la Birmingham în Cisiordania, de la Ierusalim în Turcia și de la Roma până în America.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 25 Mai 2010
Stire din Cultură-Educație : Premiu: o excursie la Istanbul
Pagina a fost generata in 2.7433 secunde