Constănțenii, invitați la expoziția de la Muzeul de Artă Constanța

242

Articole de la același autor

Muzeul de Artă Constanța găzduiește până pe data de 11 octombrie o expoziție ce reunește lucrări aflate în patrimoniul lor și care este realizată în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului, ediția a XXV-a. Tema din acest an este "Patrimoniu cultural - natură - armonii".

Muzeul este deschis între orele 9.00 și 17.00 în acest week-end, iar un bilet pentru adulți costă zece lei, în timp ce elevii și studenții nu dau decât 2,5 lei, iar copiii sub șapte ani au intrarea gratuită.

La inaugurarea de zilele trecute a evenimentului, au fost comemorați și următorii artiști: Ion Bitzan, Geta Brătescu, Sultana Maitec, Georgeta Năpăruș și Ion Nicodim.

Ultimul dintre aceștia, Ion Nicodim a fost un pictor, sculptor și decorator român, care s-a născut la Constanța, în anul 1932. El a absolvit Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din București, secția "Artă monumentală", în 1956.

Ultimele sale mari expoziții personale din 2006, la Château Royal de Collioure și la Caen, în prestigioasa Abbaye aux Dames, regrupează atât pânze, sculpturi, cât și instalații. Proiectând până la ultima suflare realizarea unui Memorial al Gulagului românesc, concurs organizat de Ministerul român al Culturii, pe care-l câștigase la începutul anilor 1990, artistul s-a stins din viață la Paris, cu zece zile înainte de a fi împlinit 75 de ani, la 15 martie 2007, în urma unui cancer. Reamintim că Ion Nicodim a fost desemnat cetățean de onoare al Municipiului Constanța în anul 2005.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Decembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Dublu vernisaj la Muzeul de Artă
Miercuri, 19 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte, la Muzeul de Artă
Pagina a fost generata in 1.4003 secunde