Conflicte deschise la finalul concursului de directori. "O să se vadă că am avut dreptate!"

3145
25

Articole de la același autor

Concursul de directori lansat în urmă cu aproape două luni își scrie ultimele file, întrucât, astăzi, Inspectoratul Școlar Județean Constanța urmează să centralizeze și cele din urmă propuneri de detașări în interesul învățământului ale profesorilor aleși de consiliile profesorale pe funcțiile de director sau director adjunct rămase neocupate.

În urma afișării rezultatelor după contestații, două dintre candidate au fost declarate promovate în funcțiile de director, cu punctaje foarte diferite față de cele primite la proba interviului, respectiv prof. Simona Dănilă, candidat pentru funcția de director al Școlii Gimnaziale "Lucian Grigorescu" Medgidia, care de la 37,750 puncte a primit, în final, 45,5 puncte, și prof. Isabela Camelia Marcu, candidat la Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu", care inițial primise 27 puncte ca, în final, să ajungă la 35,5 puncte.

Prof. Isabela Marcu, candidata care a câștigat 8,5 puncte la reevaluare, declara la momentul depunerii contestației că are încredere în următoarea comisie, întrucât la proba interviului s-a simțit nedreptățită de propriii colegi, care "m-au examinat cu patimă".

"Eu m-am plâns la Inspectoratul Școlar pentru că am fost reținută trei ore, cu toate că durata interviului era stabilită la 30 de minute, și am primit următorul răspuns: «conform art. 26 din metodologia menționată, încălcarea de către candidat sau de către alte persoane a prevederilor prezentei metodologii atrage răspunderea disciplinară, contravențională sau penală potrivit legii. În acest context, referitor la restul aspectelor relatate de dvs. în cuprinsul sesizării, vă invităm să vă adresați organelor competente». Și se cam contrazic aici, pentru că disci-plinar răspunzi în fața ISJ-ului, iar penal, în fața Procuraturii", a mai adăugat același viitor director de la liceul "Madgearu", care, zilele acestea, își va afla adjunctul.

"Am bănuieli legate de reevaluare!"

Cei doi colegi examinatori ai prof. Marcu catalogați drept "pătimași" sunt prof. Daniela Martinaș și prof. Petrică Miu.

Întrebat, ieri, dacă e posibil să fi greșit în examinare, prof. Miu a fost categoric: "Trebuie văzut în ce județ, parcă la Vrancea, s-au reevaluat contestațiile și ce a fost trimis spre reexaminare. Fie s-a trimis doar înregistrarea video, fie doar prezentarea scrisă făcută de doamna candidat. Acum depinde și dacă înregistrarea a fost toată sau dacă se auzea foarte bine. Eu am bănuieli legate de această recorectare. Ar fi trebuit să fie mai transparenți în tot acest procedeu și să o trimită fie direct la Ministerul Educației, fie aici la ISJ. Problema este dacă se va descurca doamna pe mai departe. Dacă am avut dreptate, o să fie rău; dacă nu am avut, atunci va fi bine pentru toată lumea. Dar o să se vadă că am avut dreptate, din păcate".

v v v

Pentru că diferența de punctaj a fost atât de mare, am încercat să aflăm de la Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt al MENCS, dacă metodo-logia prevede vreo sancțiune pentru examinator, mai ales că asemenea "anomalii" au mai fost semnalate și de alte județe și chiar într-un număr mult mai mare.

"Nu pot să mă antepronunț, dar voi verifica situațiile apărute și vom reveni cu un răspuns", a spus Amarandei, recomandându-ne să studiem mai atent metodologia.

Ce-i drept, noi am studiat-o, dar pe nicăieri nu sunt prevăzute măsuri de sancționare. Dar faptul că ministrul Mircea Dumitru a decis, în ultimul moment, că reevaluările se vor realiza în alte județe, ca urmare a valului neașteptat de contestații… nici acest aspect nu e prevăzut de metodologie. 

Comentează știrea

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
George
12 decembrie 2016
Jos Miu

Acest Miu, este cel mai corupt om!! Spaga este cartea lui de vizita!!

ALINA
13 decembrie 2016
jos jigodismul marca Miu

Cine nu-i fudul, nu-i prost destul...!!!!!!!!!!

Răspuns la: Jos Miu
Adăugat de : George, 12 decembrie 2016
Acest Miu, este cel mai corupt om!! Spaga este cartea lui de vizita!!
Constanta
13 decembrie 2016
cel mai corupt oras

Aici s-au adunat bani de ani de zile si pentru examenul de bacalaureat si pentru inspectori. S-au mai potolit de cativa ani ca au vazut ca nu-i de glumit cu inchisoarea. Cui ii mai convine sa-si piarda slujba pentru 100 $. Si-au invatat lectia si spagarii si flamanzii de functii. Concursul s-a dovedit unul corect. Si Miu si altii ca el care au avut functii fara concurs, pot fi invitati sa participe oricand doresc si ei la o evaluare cu 3 probe. Si apoi sa vorbeasca.

Poteica
13 decembrie 2016
istoria lui Miu

Nu schimbi cursul istoriei intorcand chipurile portretelor cu fata la perete, d-le Miu.

SENIOR
13 decembrie 2016
schelalaiala lui Miu

Zise Miu cu coada intre picioare schelalaind. Vulpea cand n-ajunge la poame spune ca-s acre, ca Miu.

profesor
13 decembrie 2016
asta nu mai este schelalaiala

este abuz in serviciu ce au facut acesti colegi ai doamnei. trebuie sanctionati sa inteleaga si altii ca ei ca asemenea fapte sunt pedepsite de lege,

Răspuns la: schelalaiala lui Miu
Adăugat de : SENIOR, 13 decembrie 2016
Zise Miu cu coada intre picioare schelalaind. Vulpea cand n-ajunge la poame spune ca-s acre, ca Miu.
Gabi
13 decembrie 2016
ce tupeu maxim

pai la ISJ au fost solutionate contestatiile....ISJ Vaslui, d-le Miu ! trebuia sa va ceara permisiunea inainte de a hotara punctajul? da-i tu in judecata si contesta "nesimtirea" celor ce-au indraznit sa nu te consulte...Lupul isi schimba parul dar naravul ba! aiaiaaaa

dana
13 decembrie 2016
interese dubioase

Se face de rusine judetul Constanta cu asa neserioso bagati in comisii de evaluare. asta-i caz penal. Ministerul trebuie sa-i pedepseasca. Chiar asa, totu-i permis fara sa dai socoteala pentru faptele josnice.

Profesor
13 decembrie 2016
Sforile politice in scolile cu mai multi candidati

I.S.J. Constanta chiar a "lucrat" cateva zile, cu usile inchise, la "pregatirea" filmuletelor pentru contestatii. Ce era asa complicat sa copiezi cinci filmulete? Cred ca nu au apreciat bine cat sa taie ca sa ramana punctajul neschimbat... Doar instanta poate face lumina!!!

marian
13 decembrie 2016
conflicte

poate ati auzit din media ca la parchetul constanta de multi ani salariile nu se primesc la timp sau sunt micsorate.

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9714 secunde