Conferință științifică internațională, la Facultatea de Educație Fizică și Sport

402

Articole de la același autor

Peste 150 de persoane au participat la cea de-a XVII-a Conferință științifică internațională "Perspective în Educație Fizică și Sport" organizată de Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța. Participanții au provenit din Arabia Saudită, Bulgaria, Egipt, Franța, Italia, Irak, Moldova, Oman, Turcia și România, iar lucrările lor au fost materializate în peste 100 de articole de specialitate.

Organizată sub auspiciile Anului Ovidius, manifestarea a debutat cu acordarea unor distincții din partea rectorului Universității "Ovidius" din Constanța, prof. univ. dr. Sorin Rugină, și a decanului FEFS, prof. univ. dr. Mirela Damian, primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, prof. univ. dr. Florian Colceag și ministrului Tineretului și Sportului, Marius Dunca, pentru merite deosebite în promovarea și susținerea activităților educaționale din UOC.

În cadrul conferinței, au susținut lucrări specialiști precum rectorul UNEFS București, prof. univ. dr. Florin Pelin, președintele Senatului UNEFS București, prof. univ. dr. Viorel Cojocaru, Valerio di Tomaso, (Italia), Joel Gaillard (Franța), Hristo Boev (Bulgaria) și Tașkin Halil (Turcia). Prezentările au tratat problematici ce pot rezolva unele dintre sincopele apărute, în ultimul timp, în sportul de performanță și noile modalități de dimensionare a educației fizice și sportului.

v v v

Un alt eveniment găzduit de FEFS a fost prima ediție a Conferinței Științifice Internaționale a masteranzilor "Educație fizică, performanță în sport și kinetoterapie". La manifestare, au participat 45 de studenți ai centrelor universitare din București, Bacău, Brașov, Craiova, Galați, Târgoviște, Con-stanța, Italia și Turcia. Cercetările s-au cristalizat într-un volum al conferinței, care propune modalități de verificare a noutăților ce pot fi integrate în domeniul științei sportului.

Totodată, studenții FEFS au participat la conferința științifică de la Bacău. Georgiana Nechita, Vlad Albu și Adelin Țecu au prezentat lucrări care au vizat sportul de performanță și kinetoterapia. Cei trei studenți, datorită temelor de impact pe care le-au susținut public, au primit din partea organizatorilor diplome de merit. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5533 secunde