Conferință despre "Geniile de dinaintea geniului", la Universitatea "Ovidius"

285
Conferință despre

Articole recomandate

Facultatea de Litere a Universității "Ovidius" din Constanța, Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor și Biblioteca Universitară "Ioan Popișteanu" organizează astăzi, la ora 14, în Sala Umberto Eco a Universității "Ovidius" (Campusul Universitar, corp A, Aleea Studenților, nr.1) conferința "Geniile de dinaintea geniului. Regimurile excepționalității în cultura română din secolul al XIX-lea", susținută de Adrian Tudurachi.

Adrian Tudurachi este cercetător al Institutului de Lingvistică și Istorie Literară "Sextil Pușcariu" din Cluj-Napoca, interesat de istoria ideilor și formelor literare și se află printre membrii delegației române, alături de Prof. dr. Ioana Both, Prof. dr. Rodica Zafiu și Conf. dr. Mircea Vasilescu, în programul Avangarda Europeană: între naționalism și internaționalism, cu o serie de conferințe susținute în cadrul manifestării "Zilele culturii române", găzduite de Universitatea din Fribourg.

Prelegerea este urmată de lansarea volumului "Fabrica de geniu. Nașterea unei mitologii a productivității literare în cultura română" (1825-1875) (Editura Institutul European, 2016), de un dialog cu autorul și o sesiune de autografe.

Prezentarea cărții va fi realizată de Cristina Tamaș (profesor universitar, decanul Facultății de Litere), Angelo Mitchievici (profesor universitar, președintele Filialei USR Dobrogea), Lăcrămioara Berechet (conferențiar universitar, istoric literar) și Alina Buzatu (conferențiar universitar, director al Bibliotecii Universitare "Ioan Popișteanu").

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2662 secunde