Conferință de studii americane la Universitatea "Ovidius"

353
Conferință de studii americane la Universitatea
Începând de astăzi și până sâmbătă, 6 octombrie, Biblioteca Centrală Universitară "Ovidius" va găzdui conferința de studii americane "Remapping Urban Spaces - American Challenges / Recartografierea spațiilor urbane - provocări americane", organizată de Asociația de Studii Americane din România, Comisia Fulbright și Universitatea "Ovidius" din Constanța.


Tematica legată de configurarea spațiilor urbane în contemporaneitate a incitat abordări interdisciplinare și participarea unui număr mare de universitari români și străini (peste 80), provenind de la 18 universități și institute din România și 25 din Europa și America. Prelegerile din plenul conferinței sunt susținute de Dr. Edward Soja, Profesor Emerit de Urban Planning la Universitatea din California, Los Angeles, Statele Unite ale Americii, și Dr. Augustin Ioan, profesor la Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu", București. 

Acest eveniment propune dezbateri cu o semnificație deosebită pentru studenții și profesorii implicați în programul de Studii Americane, reprezentate la Constanța de această specializare oferită în cadrul Facultății de Litere, pentru universitari din domenii conexe, cum ar fi istoria, filosofia, artele, arhitectura, geografia, dar și pentru comunitatea locală, în general. Informații privind secțiunile, titlurile lucrărilor științifice și activitățile din cadrul conferinței, se află pe website-ul Asociației de Studii Americane din România (www.raas.ro).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : GALERIE FOTO HOT / Ovidius Fashion Contest
Pagina a fost generata in 0.4418 secunde