Concursurile pe bani, interzise în școlile din Constanța. Bucovală păstrează politica lui Răducu Popescu

3605
54

Articole de la același autor

Unul dintre punctele atinse în cadrul primei întâlniri  a inspectorului general Zoia Bucovală cu presa constănțeană a fost cel legat de mult așteptatele concursuri școlare, pe care marea majoritate a părinților constănțeni le doresc pentru binele copiilor lor.


"Avem o serie de concursuri gratuite inițiate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța în privința cărora păstrăm politica anterioară, și anume nu încurajăm concursurile organizate de firme private, cu taxă. Au fost inițiate aproximativ 14 concursuri și ne dorim ca anul acesta să ajungem la o cifră mult mai mare, chiar să dublăm această cifră. 


Ne propunem să le cuprindem într-un calendar județean al concursurilor pe discipline, în paralel cu cel am ministerului, care include olimpiade și alte concursuri specifice pe discipline. Doresc să asigur părinții că vor avea la ce concursuri să-și înscrie copiii și încet-încet sperăm că vor fi convinși de calitatea acestora", a precizat prof. Bucovală.


Care sunt concursurile Constanței
Din cele 14 concursuri județene, cele mai multe sunt la matematică și științe, respectiv concursul de matematică organizat de Școala "Dimitrie Cantemir", intitulat "38++", "Euxin Math" și Concursul județean de matematică "Tomis", cărora li se adaugă cele trei din domeniul Geografiei: "Descoperă România!", Concursul interjudețean de geografie "Constantin Brătescu" și Concursul de geografie "Pământul - planeta vieții".


Alte cinci competiții sunt în domeniul artei: Festivalul județean "Căsuța de turtă dulce" (teatru pentru copii), Festivalul județean "Dansez pentru tine" (muzică și dansuri), "Mlădițe dobrogene" (muzică și mișcare), Concursul județean de interpretare instrumentală "Cantabile" (muzică) și Festivalul de interpretare muzică ușoară "Remember" (muzică). Cele două concursuri de Limbă și literatură română sunt: "Comorile condeiului" și "Copilărie, cuvânt și creație", iar la cultură generală - "Amicii isteți". 


Poftiți la alții în competiție
Până ce Inspectoratul Școlar Județean Constanța va demara primele concursuri, iată că Inspectoratul Școlar al Județului Călărași lansează deja invitația, pentru week-end-ul 23-25 octombrie, la două competiții: ediția a XX-a a Concursului interjudețean cu participare internațională "Ion Barbu - Dan Barbilian", pe secțiunile matematică, clasele V-VIII, și literatură, clasele XI - XII.


Din județul Constanța pot participa opt elevi la matematică, de preferat cei mai buni doi elevi de pe fiecare an de studiu, iar la literatură doar doi - câte unul pe fiecare an de studiu. 


Comentează știrea

54 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 
concursuri gratuite la geografie si muzica...
7 octombrie 2015
Vrajeala, vrajeala

Si daca se duc din Constanta la Calarasi cine suporta cheltuielile? Bucovala sau Popescu? Concursurile cu bani erau problema!!!! Acum alearga parintii cu copiii prin alte localitati, dupa concursuri.

Bucovala
7 octombrie 2015
continua politica fostului inspector si in alte privinte!

Nu-i niciun secret ca dl raducu popescu i-a lasat 'mostenire' doamnei Bucovala anumite hotarari! Macar de-ar fi alea bune, dar se vede treaba ca i-a predat stafeta la bazaconii!

iar poza asta?
7 octombrie 2015
Brrr!

Domnilor de la cuget, de ce n-ati schimbat poza? Trebuia sa puneti niste copilasi.....la concursurile GRATUITE, ca de astia ne-am saturat!

Noi, astia din Constanta
7 octombrie 2015
suntem mai catolici decat Papa!

Aici, in fieful lui Mazare , stan si constantinescu, suntem mai cu mot! Nu dam liber de ziua educatiei, nu facem concursuri cu bani, dar continuam politica lui raducu!!!! Ni se pare normal, dar despre care politica e vorba? A psd-ului, unpr-ului, sau alta mai ca lumea? Exista cumva si politica banului? Sa ne zica si noua specialistii in politica si economie, ca noi suntem mai prosti.

Am inteles!
7 octombrie 2015
Conferinta de presa are mai multe episoade

Deci asta este episodul 2. Parca e mai interesant decat primul! Asta inseamna ca al 3-lea va fi suuuper! Oare....oare... hmm...doar n-o fi facut zoe o fapta necugetata, s-o dea jos pe stan de la DB.! Speram sa nu ne lase cu ochii-n soare, sa nu mai avem ce comenta!

miroase urat...a naftalina
7 octombrie 2015
cand te uiti la fetele fetelor astora

cam batrane de atata stat prin inspectorat...par a fi niste molii care isi fac loc pe unde e curat dar ele in cap au tot tampenii...rautate...vorbesc dispretuitor, nu si-au schimbat tonul, e dezgustator ce a putut sa faca POPESCU pe banii lui BUCOVALA..i-a dus pe toti la concurs la minister in Bucuresti si chiar daca n-au sustinut probele, i-a rezolvat Raducu pe usa din dos si uite-i acum aici in fata noastra vorbind despre...planuri...si concursuri

comunicat de presa
7 octombrie 2015
rasturnare de situatie

Intrucat reprezentantii ISJ-ului ocolesc raspunsurile transante iar jurnalistii aproape ca nu mai au curaj sa se apropie de anumite subiecte, biroul de presa al scolii-jucarie se vede nevoit sa vina cu stiri proaspete de indata ce le primesc. Asta ptr binele comunitatii, bineinteles, dar si pentru o informare corecta. Asadar, inspectorii au inceput sa-si faca aparitia la scoala DB. Deocamdata, intr-un grup restrans, de trei persoane, dar cine stie, poate maine vor veni mai multi. Inceputul este promitator, poate se face in sfarsit lumina!

corectura
7 octombrie 2015
in comunicatul de presa

'de indata ce le primeste' - ne iertati pentru dezacord.

un curios potolit
7 octombrie 2015
Ce-o fi cu baiatul din poza?

Ce cauta un baiat asa dragut intre doamnele acelea blazate? Sorin parca ziceati ca-l cheama, si e inspector adjunct....Nu i-o fi teama ca-l mananca pe paine prajita fetele alea daca vrea sa se bage-n seama? Pare la locul lui!

vesti bune!
8 octombrie 2015
bravo'frustratilor'!

Era si timpul sa se deplaseze cineva la 28, la cate chestii s-au intamplat acolo in ultimul timp. Bafta!!!

Răspuns la: rasturnare de situatie
Adăugat de : comunicat de presa, 7 octombrie 2015
Intrucat reprezentantii ISJ-ului ocolesc raspunsurile transante iar jurnalistii aproape ca nu mai au curaj sa se apropie de anumite subiecte...
54 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : ISJ Constanța,  la momentul raportului
Miercuri, 30 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : ISJ Constanța  a scăpat  de o mare "povară"
Pagina a fost generata in 0.3629 secunde