Concurs european de traduceri, la Liceul "Călinescu"

1013
Concurs european de traduceri, la Liceul

Articole de la același autor

Ieri, la Liceul Teoretic "George Călinescu", s-a desfășurat concursul anual "Juvenes Translatores", organizat de Direcția Generală Traduceri a Comisiei Europene, și care constă în traducerea dintr-o limbă străină în limba română. 


Competiția se adresează elevilor din școlile din Uniunea Europeană, la ediția din 2016 putând concura elevii născuți în 1999. 


Liceul "Călinescu" a fost selectat de către organizator pentru a participa la această prestigioasă competiție și s-a prezentat cu numărul maxim admis de elevi.


Așadar, Maria Bălan, Sivana Daniela Dracula, Doru Leonard Ser, Ana Liana Grigore (engleză), Oriana Teodora Borcea (franceză) și Irina Maria Petrariu (italiană) au concurat cu colegi de aceeași vârstă din toate țările Uniunii Europene, lucrările lor fiind trimise la Direcția Generală Traduceri a Comisiei Europene, care le va evalua și va alege câte o traducere câștigătoare pentru fiecare stat membru al UE. 


Câștigătorii vor fi invitați să participe la ceremonia de premiere, care va avea loc la Bruxelles, în primăvara anului 2017. Comisia Europeană va suporta costurile de călătorie și de cazare ale laureatului, ale unui alt adult însoțitor și ale unui profesor pentru fiecare stat membru. 


"Elevii noștri aleg «George Călinescu» pentru că aici pot învăța limbi străine la standarde înalte și, mai ales, cu dorința de a performa în acest domeniu. Criteriile aplicate în evaluarea traducerilor lor vor fi corectitudinea, capacitatea de a scrie fluent și corect (alegerea expresiilor potrivite, respectarea regulilor gramaticale) și creativitatea soluțiilor găsite. Consider că a participa la un concurs european de asemenea anvergură este benefic pentru ei", a declarat prof. Cristina Veleanu, responsabil al evenimentului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3994 secunde