Concert extraordinar dedicat lui Mihai Eminescu

457
Concert extraordinar dedicat lui Mihai Eminescu - eminescu-1357772683.jpg
Arhiepiscopia Tomisului organizează vineri, 11 ianuarie, începând cu ora 16.30 un concert extraordinar, "Cântarea Cântărilor", prilejuit de împlinirea a 163 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850). Evenimentul se va desfășura la Casa de Cultură din Constanța, iar intrarea este liberă. 


Proiectul conceput de Alexandru Chiriac va avea în program piese compuse de G. Musicescu și V. Munteanu (Înnoiește-te), de Horațiu Alexandrescu (Aducând cântări de mulțumire) și de V. Popovici și P. Constantinescu (Eminesciana), pe versurile lui Mihai Eminescu.

Își vor da concursul solistul Alexandru Chiriac, cvartetul Concerto al Colegiului Național de Artă "Regina Maria" și orchestra Te Deum laudamus, dirijor fiind Horațiu Alexandrescu.

"Poetul național Mihai Eminescu este personalitatea de departe cea mai strălucitoare a neamului nostru, care a dus razele înțelepciunii și zestrei poporului român în toate laturile lumii. Tânărul Alexandru Chiriac, înzestrat de Dumnezeu cu un dar excepțional, o voce de aur, își aduce acest dar în cinstea lui Eminescu, poetul național, într-un mod cu totul deosebit: a pus talentul și glasul său în slujba versurilor lui Eminescu pentru a continua să strălucească lumina operei sale în inimile noastre. Astfel, suntem și noi părtași la acest ospăț cultural ocazionat de ziua închinată nașterii marelui poet", declara IPS Teodosie - Arhiepiscopul Tomisului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.565 secunde