Concert caritabil cu donație de jucării pe post de bilet

228
Concert caritabil cu donație de jucării pe post de bilet - concertcaritabil-1460480406.jpg

Articole de la același autor

De șapte ani a devenit o tradiție ca, înainte de praznicul Învierii Domnului, Corala bărbătească ortodoxă "Armonia" a Arhiepiscopiei Tomisului să ofere publicului constănțean Concertul prepascal "În vremea aceea….". 


Proiectul muzical este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului, în cola-borare cu Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski".


Fresca muzicală sacră pentru soliști, cor și orchestră, compusă de preotul Ion Popescu Runcu, este o transpunere pe note a Patimilor lui Iisus (începând cu momentul aducerii în fața lui Pilat), ce se finalizează cu Învierea Mântuitorului. Părintele arhidiacon conf. univ. dr. Bogdan Chiriluță, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, afirmă: "Cele nouă tablouri ale lucrării prefigurează, pe acorduri muzicale, perioada Sfintelor Patimi, fiind chemați la o trăire mai intensă a săptămânii prepascale". 


Evenimentul va avea loc mâine, începând cu ora 18, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danov-ski", sub bagheta dirijorală a arhid. asist. univ. dr. Ion Iulian Dumitru. 


Intrarea se va face prin donarea unei jucării pentru copiii defavorizați din comuna Dobromir. Acestea vor fi colectate și oferite copiilor de către reprezentanți ai Asociației non-profit "Simplu". 


Pentru detalii suplimentare legate de colecta jucăriilor, constănțenii pot apela persoana de contact: Adi Dumitrașcu, telefon 0742.227.299.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : Concert de blues,  în Club Amethyst
Sâmbătă, 02 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : "Declick" pe scena din Phoenix
Pagina a fost generata in 2.2543 secunde