Colocviu internațional de arheologie, la Mangalia

1353
Institutul de Arheologie "Vasile Pârvan" din subordinea Academiei Române, College de France, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia organizează, în perioada 8 - 12 iulie, la Mangalia, colocviul internațional "Megarika - Noi cercetări cu privire la arheologia, epigrafia și istoria cetăților din Megarida și ale coloniilor megariene din Pontul Euxin".
Potrivit directorului Muzeului de Arheologie Callatis, Sorin Marcel Colesniuc, lucrările colocviului debutează în această dimineață, în sala de conferințe a Complexului "President" din Mangalia.
Colocviul internațional se bucură de participarea unor importante personalități ale arheologiei și epigrafiei antice elenistice cercetători de la Muzeul din Megara, A Treia Eforie și A Unsprezecea Eforie de Antichități Clasice și Preistorice din Grecia, Universitatea din Amsterdam, Universitatea din Tubingen, Universitatea din Reims, Universitatea din Tel-Aviv, Universitatea din Milano, Universitatea Maine - Le Mans, Collge de France, Institutul de Arheologie Vasile Pârvan din București, Institutul de Arheologie din Iași, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și, bineînțeles, Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia.
Colocviul va fi deschis cu o prelegere susținută de Irad Malikin, de la Universitatea din Tel-Aviv, unul dintre cei mai mari specialiști din lume în colonizarea greacă.
"Inițiativa organizării evenimentului cultural îi aparține lui Adrian Robu, doctor în istorie greacă, cel care se ocupă de cetatea Megara și coloniile sale, printre care și Callatis. De la Megara vor veni șapte specialiști. Este pentru prima dată când un număr atât de mare de oameni de știință se deplasează dintr-o cetate antică grecească într-o colonie a ei, aceasta fiind cetatea Callatis, pentru lumea științifică românească este o premieră", a declarat dr. Colesniuc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Martie 2012
Stire din Cultură-Educație : Tunelurile secrete ale Constanței
Pagina a fost generata in 0.8634 secunde