Școala "Mihai Viteazul" se pregătește pentru acreditarea internațională

191

Articole de la același autor

Încă de la înființare, în anul 1968, la Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul" din Constanța se studiază limba germană. Motiv pentru conducerea acestei instituții să stabilească noi contacte, după ce prof. Alina Preda a demarat proiectul de predare a fizicii în limba germană.

Recent, școala a primit vizita reprezentatului Ambasadei Germaniei la București, Dieter Jaeschke, consultant de specialitate și coordonator pentru limba germană pentru sudul și nordul României și pentru Republica Moldova.

Școala dorește să devină partener al Ministerului Culturii din Germania, reprezentat de Die Zen­tral­stel­le für das Aus­lands­schul­we­sen (Agenția Centrala a Școlilor din Străinătate). Avantajul deosebit al acestui parteneriat îl reprezintă viitoarea acreditare a Școlii Gimnaziale nr. 29 "Mihai Viteazul" Constanța pentru susținerea examenului DSD 1 (Deutsches Sprachdiplom 1), nivelul B1 (conform Cadrului european comun de referință pentru limbi străine), cel mai probabil începând cu anul viitor. 

Coordonatorul parteneriatului la nivelul școlii este d-na prof. Alina Preda care a declarat că "în acest moment există aproximativ 1.000 de școli în întreaga lume implicate în promovarea limbii germane, iar dintre aceste majoritatea sunt colegii, puține fiind școlile gimnaziale care se încumetă în demararea unui astfel de proiect. Este un proiect ambițios al școlii care oferă posibilitatea obținerii unei diplome de limba germană, participarea la diferite proiecte și schimburi de elevi". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4183 secunde