Școala comunitară a UDTTMR și-a deschis porțile. Cursurile sunt gratuite

2102
Școala comunitară a UDTTMR și-a deschis porțile. Cursurile sunt gratuite - scoalacomunitara2-1507131128.jpg

Articole recomandate

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România a deschis oficial, la sfârșitul săptămânii trecute, cursurile Școlii comunitare. Și în anul școlar 2017 - 2018, copiii de etnie tătară vor putea studia limba maternă în cadrul filialelor de care aparțin. La Constanța, pe lângă limba tătară, la Școala comunitară a UDTTMR se organizează și cursuri de limba engleză și matematică. De asemenea, la Tuzla, copiii pot studia atât limba tătară, dar pot învăța și să cânte la mandolină.


Cursurile organizate în cadrul Școlii comunitare sunt gratuite și se țin sâmbăta în toate filialele UDTTMR. Toți cei interesați se pot adresa președinților de filiale.


La Techirghiol și Lumina, limba tătară se studiază ca materie opțională, la școlile din cele două localități. În aceste două comunități, părinții interesați să își înscrie copiii la cursurile de limba tătară se pot adresa profesorilor.
Cu prilejul deschiderii oficiale a cursurilor Școlii comunitare la UDTTMR Constanța, la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc și o activitate sportivă dedicată "Zilei sportive a școlarului". Acțiunea a fost organizată de Federația Română Sportul pentru Toți - Asociația Județeană Sportul pentru Toți Constanța și UDTTMR în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean - Școala nr. 12 "B.P. Hașdeu".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7945 secunde