Clasele pregătitoare așteaptă vizita părinților

2790
Clasele pregătitoare așteaptă vizita părinților - clasapregatitoare2-1364583420.jpg
Sâmbătă, 30 martie, între orele 9-12, în unitățile de învățământ care organizează clasa pregătitoare în anul școlar 2013-2014 se va desfășura "Ziua porților deschise".

La acțiune vor participa directorii și directorii adjuncți, cadrele didactice de la învățământul primar și membrii comisiei de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare.

Părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților clasei pregătitoare, sala de sport, grupurile sanitare și vor purta discuții cu personalul implicat în această activitate.

"Îi invităm pe toți părinții să viziteze aceste clase, pentru a-și forma o impresie cât mai clară asupra ceea ce urmează să se întâmple cu copiii lor. În ceea ce privește cadrele didactice formate pentru clasa pregătitoare, dorința mea este ca acestea să-și continue activitatea până la finalizarea ciclului primar. Așa încât nici un învățător, odată ce a început un ciclu cu o clasă să nu o abandoneze, pentru că au de pierdut și copiii, dar și viitorul cadru care îl înlocuiește", a declarat prof. dr. Răducu Popescu, inspector școlar general.

La întâlnirea pe care a avut-o cu presa vineri, 29 martie, același "general" a mai insistat ca părinții să-și cuprindă copiii într-o formă de învățământ așa încât la anul să nu se trezească că vor fi obligați, conform legii, să aibă un boboc de 7 ani în clasa pregătitoare.

Vă reamintim, de asemenea, că în perioada 2-19 aprilie au loc
evaluările psihosomatice ale copiilor care nu împlinesc 6 ani și urmează a fi înscriși în clasa pregătitoare, respectiv 7 ani pentru a fi înscriși în clasa I. Părinții au la dispoziție 36 de centre, majoritatea situate în grădinițe: 21 în municipiul Constanța și 15 în județ. Cei 96 de psihologi sunt abilitați să dea avizul, care nu poate fi contestat în caz… negativ, de înscriere a copiilor în ciclul primar.

Click AICI pentru a găsi lista acestor psihologi și circumscripțiile unde pot fi găsiți. 







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4425 secunde