Clasa pregătitoare - când vor afla părinții la ce școală vor învăța copiii lor

531
Clasa pregătitoare - când vor afla părinții la ce școală vor învăța copiii lor - pregatitoare21357582867136447651-1366664000.jpg
Astăzi, în intervalul orar 9-11, consiliile de administrație din unitățile de învățământ vor analiza raportul final cu privire la cererile-tip de înscriere depuse la finalul primei etape de înscriere în clasa pregătitoare, de către părinții copiilor din circumscripția școlară, care au optat pentru înscrierea direct în școala de circumscripție sau pentru revenirea în școala de circumscripție în cazul neadmiterii în școala solicitată. 

În urma analizei, consiliile de administrație din unitățile de învățământ în care se constată că numărul acestor cereri este mai mare decât numărul de locuri alocate prin planul de școlarizare vor solicita, până la ora 13, Comisiei Județene, suplimentarea numărului de locuri ori clase pentru clasa pregătitoare.

În perioada 24-25 aprilie, se vor analiza, la nivelul unităților de învățământ, cererile părinților care solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere după prima fază a primei etape de înscriere, rezultate din rapoartele disponibile în aplicația informatică, și vor stabili lista candidaților admiși în această fază, conform prevederilor art. 19 și art. 20 din metodologie. Marcarea în aplicația informatică, a cererilor-tip de înscriere pentru candidații admiși în această fază și transmiterea la comisia județeană a confirmării încheierii acestor operații se vor face de către unitățile de învățământ până în data de 26 aprilie, ora 12.

Reamintim că în municipiul Constanța cel mai mare număr de clase solicitate a fost la Școala Gimnazială Nr. 24 "Ion Jalea" (șase), urmată cu cinci clase de școlile gimnaziale nr. 12 "B.P. Hașdeu" și nr. 28 "Dan Barbilian".

Conform Calendarului înscrierii în învățământul primar, abia luni, 29 aprilie, este prevăzută afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul Inspectoratului școlar și al unităților de învățământ a candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3116 secunde