Cine vrea să devină ofițer de marină? Începe examenul de admitere la UMC

1199
2
Cine vrea să devină ofițer de marină? Începe examenul de admitere la UMC - umc3-1374509965.jpg

Articole recomandate

Astăzi, începând cu ora 10, la Universitatea Maritimă din Constanța, sediul central din strada Mircea cel Bătrân nr. 104 și Sediul Lac Mamaia, strada Cuarțului nr. 2, se susține examenul de admitere pentru ocuparea locurilor scoase la concurs în anul universitar 2013-2014.

Pentru ocuparea locurilor la forma de învățământ cu frecvență fără taxă, astăzi, se organizează examen de admitere care constă într-un test grilă la Algebră și Analiză Matematică, media de admitere fiind calculată ca medie ponderată obținută din 40% media de bacalaureat, respectiv 60% media obținută la examenul scris. Locurile la forma de învățământ cu frecvență cu taxă se ocupă în funcție de media obținută la bacalaureat, iar pentru ocuparea locurilor la forma de învățământ cu frecvență redusă media de admitere reprezintă 100% media de bacalaureat.

Dar iată cam care este concurența anul acesta la UMC: pentru specializarea Navigație și Transport Maritim și Fluvial s-au înscris 369 de candidați care vor concura pe 225 de locuri, specializarea Electromecanică Navală s-au înscris 358 de candidați pe 200 de locuri, pentru specializarea Electrotehnică s-au înscris 158 de candidați pe 100 de locuri, pentru specializarea Ingineria și Protecția Mediului în Industrie s-au înscris 44 de candidați pe 90 locuri, pentru specializarea Inginerie Economică în Transporturi s-au înscris 54 candidați pe 60 locuri, pentru specializarea Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații s-au înscris 66 candidați pe 50 de locuri.

La testul eliminatoriu de limba engleză pentru candidații care au optat la specializările Navigație și Transport Maritim și Fluvial - în limba engleză și Electromecanică Navală - în limba engleză s-au prezentat un număr de 30 de candidați.

Sunt înscriși la forma de învățământ zi un număr de 1.079 de candidați, iar la forma de învățământ frecvență redusă un număr de 400. Capacitatea de școlarizare a Universității Maritime din Constanța pentru anul 2013-2014 este de 1.140 locuri din care 815 locuri la forma de învățământ cu frecvență și 325 locuri la forma de învățământ cu frecvență redusă.

Pentru anul universitar 2013-2014, pe lângă cele 120 de locuri repartizate de Ministerul Educației Naționale la forma de învățământ fără taxă, Universitatea Maritimă din Constanța sponsorizează un număr de 17 de locuri repartizate proporțional pe specializările universității, prin plata integrală a taxei de școlarizare pentru primul an de studii.

Comentează știrea

marinaru'
23 iulie 2013
visuri

Pina sa ajungi ofiter este...mult timp.UMC-eul iti da doar un rahat de diploma ca sa ajungi OOW[oficer on wach] treuie 12 luni cadetie pe nave maritime[nimeni nu te ia fara cunostinte],si examen la ANR[autoritatea navala romana].Asadar UMC este un vanzator de iluzii si visuri,plus o taxa exagerat de mare.Vint din pupa.

Nu conteaza
4 iunie 2014
off

Poate daca ai fi invatat mai mult ... cu siguranta nu ai mai fi asteptat acel "vant din pupa" .... Mi-a luat ceva timp pana sa iti descifrez comentariul ... Tu ai dat bacu' la romana?

Răspuns la: visuri
Adăugat de : marinaru', 23 iulie 2013
Pina sa ajungi ofiter este...mult timp.UMC-eul iti da doar un rahat de diploma ca sa ajungi OOW[oficer on wach] treuie 12 luni cadetie pe nave...

Articole pe aceeași temă

Luni, 22 Iulie 2013
Stire din Cultură-Educație : Examen de admitere la UMC
Pagina a fost generata in 0.2298 secunde