Cine sunt câștigătorii concursului "BRAVO!"

127
Cine sunt câștigătorii concursului

Articole recomandate

Facultatea de Litere din cadrul Universității "Ovidius", alături de Inspectoratul Școlar Județean și de Asociația Română a Profesorilor de Limba Franceză, a organizat prima ediție a concursului plurilingv "Bravo!". 


La concurs s-au înscris 54 de elevi de clasa a XI-a și a XII-a din șapte licee constănțene: Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Liceul Teoretic "Ovidius", Liceul Teoretic "George Călinescu", Liceul Teoretic "Decebal", Colegiul Comercial "Carol I", Liceul Teoretic "George Emil Palade" și Liceul Teoretic "Carmen Sylva" din Eforie. 


Câștigătorii ediției inaugurale au fost: echipa "Pas comme les autres" formată din Simona Burlacu, Seit Amet Ailin și Ștefan-Andrei Paraschiv-Miron, clasa a XI-a, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", respectiv echipa "LMA", formată din Alexandra Leonte, Rebeca Moflic și Elena Avăcăriței, clasa a XII-a, Liceul "George Călinescu". 


Monica Vlad, conferențiar doctor la Universitatea "Ovidius" și unul dintre inițiatorii acestui concurs, a declarat la sfârșitul activității: "Concursul a fost o experiență frumoasă și extrem de interesantă, o mulțime de liceeni din clasele terminale demonstrând că pariul plurilingv în care credem la universitate are valoare și aplicabilitate reală. Elevii au lucrat și s-au înfruntat în diverse limbi străine, au trecut cu lejeritate de la franceză la engleză, la spaniolă și la italiană într-o desfășurare de argumente care ne permite să credem că limbile străine, în varietatea și diversitatea lor, au un loc prioritar în educația și formarea tinerilor. Facultatea de Litere îi așteaptă să-și perfecționeze aceste abilități de comunicare plurilingve!". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3265 secunde