Cine poate prelua "hățurile" la Universitatea "Ovidius"

2298
7
Cine poate prelua

Articole de la același autor

Demisia intempestivă a rectorului interimar prof. univ. dr. Ion Bordeianu, cel care a ocupat această funcție timp de șapte luni, a dat peste cap liniștea aparentă din Universitatea "Ovidius", lăsând loc suspiciunilor, cu două luni înainte de organizarea alegerilor pentru această înaltă funcție în universitate. 


Ce se întâmplă, zilele acestea, la Universitatea "Ovidius" din Constanța pare desprins dintr-un scenariu apocaliptic, fiind vehiculate tot soiul de zvonuri, printre care posibilitatea ca facultățile de medicină să se unească și să formeze propria universitate, pentru a justifica, mai apoi, existența unui spital universitar, iar celelalte facultăți să devină filiale ale Universității Dunărea de Jos din Galați. Ba chiar se vorbește și de o privatizare, singurele facultăți înregistrate pe plus fiind Medicina, Farmacia și Științele Economice. 
Pe fondul acestei situații catastrofale și în așteptarea adevărului care trebuie să iasă la lumină în ceea ce privește concluziile controlului de la Ministerul Educației Naționale, demisia rectorului interimar ascute lupta pentru supremație. 


Conform prevederilor legale, funcția ar trebui ocupată de unul dintre cei doi prorectori rămași: prof. univ. dr. Teodosie Petrescu sau conf. univ. dr. Florin Anghel. Primul se pare că se află în incompatibilitate, fiind deja ordonator de credite la Arhiepiscopia Tomisului, iar cel de-al doilea nu dorește sub nicio formă această funcție. 


La fel de înverșunat este și prof. univ. dr. Petru Bordei, președintele Senatului. "Când e vorba de bani, nici nu vreau să mă gândesc. Nu mă pricep la cifre și nu vreau să mă bag", ne-a declarat dr. Bordei. Întrebat dacă știe care este cauza pentru care a demisionat atât de brusc dr. Bordeianu, "ceva-ceva s-a întâmplat, pentru că vineri (7 martie - n.r.), pe la ora 12, când am stat de vorbă cu el, totul era OK. Ca la finalul ședinței de Senat, la ora 16, să aflu că și-a depus demisia. E valabilă și varianta cu probleme de sănătate, dar trebuie să stau de vorbă cu el", a mai adăugat interlocutorul. 


16 candidați pentru un post de două luni 


Și totuși, Universitatea "Ovidius" nu poate rămâne în derivă prea mult timp, pentru că cineva trebuie să-și asume o semnătură în actele pe care această instituție le emite. De la asist. univ. dr. Daniel Citirigă, purtător de cuvânt, am aflat că, mâine, se va întruni din nou Senatul universitar. Moment în care s-ar putea ca unul dintre membrii Consiliului de administrație, adică decanii, să fie votat rector interimar până în luna mai, când va fi ales un alt rector interimar, pentru un an și jumătate de mandat. 


Iată care sunt candidații: conf. univ. dr. Aureliana Caraiane (Facultatea de medicină dentară), prof. univ. dr. Cerasela Spătariu (Facultatea de științe economice), lect. univ. dr. Emanuel Plopeanu (Facultatea de istorie și științe politice), prof. univ. dr. Rodica Sârbu (Facultatea de farmacie), prof. univ. dr. Nicolae Ceamitru (Facultatea de medicină), conf. univ. dr. Virgil Frunză (Facultatea de psihologie și științe ale educației), conf. univ. dr. Mihaela Fulea (Facultatea de litere), prof. univ. dr. Mirela Damian (Facultatea de educație fizică și sport), conf. univ. dr. Bogdan Moise (Facultatea de teologie), conf. univ. dr. Eugen Zaharescu (Facultatea de matematică și informatică), prof. univ. dr. Viorica Popescu (Facultatea de fizică, chimie, electronică și tehnologia petrolului), lect. univ. dr. Daniela Hanțiu (Facultatea de arte), conf. univ. dr. Liliana Panaitescu (Facultatea de științe ale naturii și științe agricole), conf. univ. dr. George Șerban (Facultatea de drept, științe administrative și sociologie), prof. univ. dr. ing. Mihai Florea (Facultatea de construc-ții), prof. univ. dr. Ionel Nicolae (Facultatea de inginerie mecanică, industrială și maritimă). 


Așteptăm cu interes o nouă rundă de alegeri, dar mai cu seamă rezultatul, în condițiile în care cel ales va avea de înfruntat poate cea mai grea perioadă în cele două luni până la alegeri. 


Comentează știrea

dr.
10 martie 2014
opinii autorizate

Dorim sa stim pareri oficiale, nu presupuneri si lozuri de ocazie.Care este pararea ministrului educatiei, daca are asa ceva Romania? A primului ministru? A senatului Romaniei, a Parlamentului? Asta e universitatea de stat, a primului oras ca marime si importanta dupa capitala!! Cum e posibil sa fie aleasa o conducere in stil barbut, cine cade la zar?Unde sunt institutiile statului? Puneti intrebari si scrieti dupa aceea!!Suntem in Europa sau pe Maidan?

mircea petre
10 martie 2014
glume.......

asta cred ca este o gluma din partea sindicatului sa fie ales ips teodosie.pe altul nu gasiti mai ingramaditilor .

petrica
10 martie 2014
pai?

pai in telegraf s-a anuntat ca deja conducatorul in persoana anticristului.satanei,uciga-l toaca teodosie

uoc
10 martie 2014
sa plece compromisii!

Hai ca se termina repede cu mizeria de la Ovidius. Acasa sau departe cu toti cei care au compromis universitatea si ne-au adus numai golanii si conferentiari oe banda rulanta. Sa va vad eu cu ce ii platiti, neobrazatilor!

admirator
10 martie 2014
doar unul corect,

ADICA DIN AFARA SISTEMULUI...................

Dan
11 martie 2014
idem nr 4

Aveti dreptate nr. 4. O adunatura de "zerouri" grade de conferentiari.....care nu au habar nici sa inchege cateva fraze coerente dar-mi-te sa mai predea un curs(fara sa citeasca dupa videoproiector)!!! Puneti-o pe decana de la Stiintele Naturii sa predea un curs coerent sau sa tina un spech inteligibil sau inteligent si veti vedea cat maerita titlul de conferentiar pe care l-a luat pe linie...politica

pentru Dan
12 martie 2014
invitatie oficiala

Te invit la mine la curs. De la ziar solicit sa faca publica adresa ta de mail, sa putem vorbi.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5908 secunde