Cinci liceeni constănțeni au uimit Europa. Din nou!

2852
Cinci liceeni constănțeni au uimit Europa. Din nou! - cincieleviconstanteni-1464623704.jpg

Articole de la același autor

Junior Achievement (JA) Europe și ExxonMobil au organizat la Bruxelles a șaptea finală europeană a competiției Sci-Tech Challenge. 


Programul Sci-Tech Challenge își propune să inspire și să orienteze tinerii în alegerea viitoarelor studii și a unei viitoare cariere în domeniul STEM (Știință, Tehnică, Inginerie, Matematică).


Echipa câștigătoare din acest an este din Constanța și a fost premiată în cadrul unei festivități găzduite de Adina-Ioana Vălean, vicepreședinte al Parlamentului European. 


Cinci elevi creativi: Tiberiu Florescu, Radu Ștefan Cristea (ambii de la Liceul Teoretic "Ovidius", Alexandra Chiparcă (Liceul Teoretic "Decebal"), Ioan Daniel Crăciun (Colegiul Național "Mircea cel Bătrân") și Vlad Botezatu (Liceul Teoretic "Traian") au reușit să convingă juriul prin spirit de echipă, foarte bune abilități de prezentare și o idee inovatoare. Echipa din Constanța a propus proiectul "Rushing Energy", o soluție integrată care să eficientizeze transportul public din Bruxelles. Ideea de bază are în vedere amenajarea mai multor parcări la periferia orașului, unde navetiștii să-și poată lăsa mașina personală. Aceștia vor fi încurajați printr-un sistem de oferte să folosească transportul în comun (autobuze hibride) și biciclete. Un alt element inovativ propus de elevii români a fost montarea de plăci piezoelectrice, care generează curent electric din presiunea metrourilor, pentru a economisi energie și a o reutiliza apoi, în aplicații de monitorizare a traficului. Proiectul gândit de ei a atras atenția juriului printr-un mix de fezabilitate, eficiență a costurilor și implementare rapidă. 


În cadrul finalei europene a competiției, desfășurată online, elevii din 10 țări participante (Belgia, Franța, Italia, Kazahstan, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Rusia și Marea Britanie) au trebuit să găsească cea mai inovatoare soluție pentru fluidizarea traficului în Bruxelles, având drept criterii eficiența din punctul de vedere al costurilor, dar și al consumului de combustibil.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : Cum faci… "Bani pentru școala ta"
Pagina a fost generata in 0.691 secunde