Chirița a inaugurat Teatrul pentru copii și tineret din Cernavodă

1600

Articole de la același autor

De Ziua Mondială a Teatrului, locuitorii din Cernavodă au primit un cadou deosebit: inaugurarea primului Teatru pentru copii și tineret din localitate, cu spectacolul "Chirița". Un eveniment mult așteptat de tânărul ansamblu format deopotrivă din actori profesioniști, o parte membrii ai trupei fostei secții de copii din Teatrul "Fantasio", dar și elevi, recent antrenați într-un cerc de teatru ce activează în cadrul Casei de cultură din localitate.
Regia spectacolului este semnată de dr. Victor Ignat, artist emerit al Republicii Moldova, care este, totodată, și directorului noului teatru din Cernavodă; iar muzica spectacolului aparține lui Dumitru Lupu.
Din distribuție au făcut parte Luciana Crudu, Victor Ignat, Mădălina Bratei, Constantina Lepădatu, Codruța Stănescu, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Nicolae Bulugea, Mirela Olariu, Ionuț Lazăr, Ionică Nistor, Răzvan Greavu, Florentina Nistor, Daniel Bombea.
Spectacolul a fost aplaudat la scenă deschisă, fiind un prim pas pentru conturarea unei stagiuni permanente la Cernavodă.
Primarul Gheorghe Hânsă, cu sprijinul căruia s-a inaugurat noul teatru la Cernavodă, ne-a declarat, recent, că în localitate au demarat lucrările de construcție la noul sediu al casei de cultură, cu o finanțare de 10 milioane de euro. Potrivit primarului Hânsă, este vorba despre amplasamentul fostei fabrici de ciment, unde se va construi și un teatru în aer liber. Lucrările sunt estimate a se finaliza în doi ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2798 secunde