Centrul "Helen Doron English", nominalizat la Gala "Zece Oameni de Valoare pentru Constanța"

366
Centrul

Articole recomandate

Peste 1.000 de copii din Constanța, cu vârste între 1 și 16 ani, au învățat limba engleză după o metodă unică inventată de profesorul britanic Helen Doron, în cadrul unui proiect internațional implementat și în România.

În cei șapte ani de activitate la Constanța, peste 150 de copii ai Centrelor Internaționale "Helen Doron English" au susținut cu succes examenele Cambridge și Trinity.

"Este demonstrat științific că atât bebelușii, cât și copiii mici pot învăța concomitent două limbi - cea maternă și una străină, fără a exista riscul de a le confunda. În fapt, cu cât este mai mic copilul, cu atât mai ușor poate asimila a doua limbă, deoarece matricea lingvistică încă nu s-a sedimentat în gândirea sa cognitivă. În comparație, este mult mai greu să înveți un adult o limbă străină decât un bebeluș sau un copil mic, deoarece adultul are deja un tipar de gândire format în limba maternă, iar tiparul de gândire în cealaltă limbă îl poate deruta din cauza diferențelor considerabile", consideră Ștefania Filip, coordonatorul Centrului Internațional Helen Doron English în România.

În România, proiectul internațional a fost implementat în 24 de centre internaționale, în localitățile: București, Constanța, Brăila, Galați, Bacău, Focșani, Timișoara, Arad, Sibiu, Brașov, Târgu Mureș, Oradea, Zalău, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Pitești, Deva și Făgăraș.

Centrul Internațional Helen Doron English din Constanța a fost nominalizat la Gala "Zece Oameni de Valoare pentru Constanța", pentru prestigioasa activitate din domeniul educației copilului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5957 secunde