Cel mai vechi liceu din Mangalia a sărbătorit Unirea Basarabiei cu România

255
Cel mai vechi liceu din Mangalia a sărbătorit Unirea Basarabiei cu România - celmaivechiliceu-1490631270.jpg

Articole recomandate

Filiala Mangalia a Asociației Naționale Cultul Eroilor "Regina Maria", Colegiul Economic Mangalia, Asociația de Balcanistică și Slavistică din România și Muzeul "Callatis" au organizat ieri, la Centrul de Documentare și Informare al colegiului, simpozionul "99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România". 


Evenimentul a avut loc ca parte a Zilelor Porților Deschise, organizate de Colegiul Economic Mangalia în cadrul Săptămânii "Școala Altfel" Deschiderea a aparținut prof. documentarist Ibolya Negoiță, în calitate de gazdă, care a vorbit despre importanța zilei de 27 martie în istoria românilor și a prezentat participanții la activitate. 


De asemenea, a prezentat Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia, care include cea mai veche bibliotecă școlară din Mangalia, cu un număr de 19.500 volume. Prof. Ibolya Negoiță, președinte al Filialei Constanța a Asociației Bibliotecarilor din România și membru în Consiliul Director al Filialei Mangalia a Asociației Naționale Cultul Eroilor "Regina Maria", a menționat că actualul Colegiu Economic este cel mai vechi liceu din Mangalia, acesta continuând profilul Gimnaziului Teoretic din Cavarna transferat, în perioada 1940-1952, după cedarea Cadrila-terului, la Mangalia.


Cercet.șt.dr. Sorin Marcel Colesniuc, președintele Filialei Mangalia a Asociației Naționale Cultul Eroilor "Regina Maria", a prezentat o istorie a provinciei Basarabia, din cele mai vechi timpuri și până în prezent.


La activitate au mai fost prezenți mai mulți profesori din cadrul Colegiului Economic Mangalia, dar și profesori care au venit împreună cu elevii, rând pe rând, de la: Școala Gimnazială Nr. 1 Mangalia, Școala Gimnazială Nr. 2 "Sf. Andrei" Mangalia, Școala Gimnazială Nr. 3 Mangalia, Școala Gimnazială Nr. 5 "Gala Galaction" Mangalia, precum și profesori și elevi de la școlile gimnaziale din: Pecineaga, Albești, Dulcești, Moșneni etc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.688 secunde