Cei 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, sărbătoriți la Mangalia

152
1

Articole de la același autor

La Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia, s-a desfășurat, zilele trecute, simpozionul "97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România". Activitatea fost organizată de Colegiul Economic în colaborare cu Asociația de Balcanistică și Slavistică din România, Complexul Cultural "Callatis" și Asociația "Cultul Eroilor" Mangalia. Evenimentul a fost deschis de profesor documentarist Ibolya Negoiță. Cercet. șt. dr. Sorin Marcel Colesniuc, șeful Muzeului "Callatis" din cadrul Complexului Cultural din Mangalia, a vorbit despre importanța zilei de 27 martie 1918 în istoria românilor și a prezentat momentele mai importante care au dus la unirea Basarabiei cu România. La rândul lor, elevii Colegiului Economic Mangalia au pregătit materiale dedicate unirii Basarabiei cu România. La activitate au fost prezenți: prof. Simona Ciobănel, directorul insti- tuției, prof. Nelida Ismail, prof. Nicoleta Nicolaescu, prof. Ghiuler Mârzali și prof. Emil Corneliu Ninu - președintele Asociației "Cultul Eroilor" Mangalia. 


Prof. Ibolya Negoiță, prim-vicepreședintele Asociației "Cultul Eroilor" Mangalia, a prezentat programul și regulamentul concursului organizat de Asociația "Cultul Eroilor" Mangalia, intitulat "Eroul din familia mea", după care i-a îndemnat pe elevi să participe în număr cât mai mare, întrucât premiile, pentru primii clasați, vor fi consistente. 


Aflat la a treia ediție, concursul va reuni, în acest an, participanți atât din România, cât și din Bulgaria. Înscrierile vor avea loc în perioada 1 - 10 mai 2015, iar premierea celor mai bune lucrări se va face în ziua de 20 mai 2015. Cele mai bune lucrări vor fi publicate într-un volum, care va fi lansat de Sf. Marie Mare, 15 august. 


Comentează știrea

corina
30 martie 2015
oferte

Atât timp cât vei continua să susții în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ți le dorești, acestea vor continua să se petreacă în viața ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4738 secunde