A doua sesiune de bacalaureat, la fel de draconică

Cei 3.074 de picați, în fața unei noi șanse

483
De astăzi, încep înscrierile pentru cea de-a doua sesiune de bacalaureat 2011, despre care ministrul Educației a declarat, sâmbătă, că "nu trebuie să ne așteptăm la nicio scădere a standardelor sau a vigilenței".

La această sesiune, se pot înscrie atât candidații din seria curentă, respectiv cei 3.074 de respinși, cât și cei din seriile anterioare care nu au promovat examenul, mai puțin cei 35 de candidați eliminați la sesiunea recent încheiată cu un dezastruos procent de promovabilitate.

Absolvenții clasei a XII-a care vor susține examenul de bacalaureat trebuie să depună la secretariatele liceelor pe care le-au absolvit o fișă tip informatizată de înscriere. Potrivit metodologiei de desfășurare a examenului, candidații care au participat și au fost respinși la sesiunile anterioare organizate începând cu 2003 pot solicita recunoașterea unor probe promovate în aceste sesiuni. Pentru aceasta, ei trebuie să prezinte la înscriere o adeverință, eliberată de unitatea de învățământ absolvită, din care să reiasă rezultatele obținute la examenul de bacalaureat în sesiunile menționate.

Bacalaureatul are trei probe orale și trei scrise. Proba B, de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, se va desfășura în intervalul 22-24 august. Proba C, de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, va avea loc în perioada 23-24 august, iar proba D, privind evaluarea competențelor digitale, se va derula între 25 și 26 august.

Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, va avea loc pe 29 august, urmând ca celelalte trei să se desfășoare în intervalul 30 august-2 septembrie. Rezultatele obținute la examenul de bacalaureat din sesiunea august-septembrie vor fi afișate la 4 septembrie, iar eventualele contestații se pot depune până la ora 20.00 în aceeași zi.

Și la această a doua sesiune, se păstrează noile prevederi, elevii prinși copiind la bacalaureat fiind eliminați și nu vor mai putea susține acest examen timp de două sesiuni consecutive. De asemenea, pentru buna organizare a examenului de bacalaureat, rămâne deschisă linia TEL VERDE 0800801100 (telefon gratuit), la care cetățenii pot semnala orice neregulă constatată în organizarea și derularea examenului național de bacalaureat.

Din păcate, candidații la a doua sesiune de bacalaureat au pierdut înscrierea la facultate, în cazul în care chiar ținteau asemenea idealuri. Așteptăm cu interes apariția camerelor de luat vederi în sălile de clasă, pentru a nu mai exista discuții legate de corectitudinea cu care se dau examenele în centrele nemonitorizate de la Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4106 secunde