Cea mai grea perioadă pentru elevi: teze, evaluări, admitere, Bacalaureat

627
Cea mai grea perioadă pentru elevi: teze, evaluări, admitere, Bacalaureat - fondceamaigreapoerioada-1462287685.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi și până pe 25 iunie, elevii constănțeni nu se mai întâlnesc cu vreo… binecuvântată vacanță, decât poate  de Rusalii, pe 20 iunie, dar deja atunci "miroase" a vară și a libertate. 


Așadar, după reluarea cursurilor, începe cea mai grea perioadă pentru elevi: urmează tezele semestrului al II-lea, evaluările pentru clasele mici, evaluarea națională și examenul de Bacalaureat. 


Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, tezele semestrului al II-lea vor fi susținute de elevii din învățământul gimnazial și liceal până la 20 mai. 


Și asta pentru că elevii claselor a XII-a vor termina cursurile anului școlar pe 3 iunie, după 33 de săptămâni de școală, următoarele patru săptămâni fiind dedicate desfășurării examenului de Baca-laureat 2016. Partea cea mai grea, a probelor scrise, începe pe 4 iulie, cu limba și literatura română. 


Și elevii claselor a VIII-a termină cursurile mai devreme, pe 17 iunie, urmând o săptămână dedicată desfășurării exa-menului de evaluare națională. Cele două probe scrise au loc pe 27 iunie (Limba română) și 29 iunie (Matematica).


Pe data de 19 iulie, va avea loc reparti-zarea computerizată a elevilor care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2016-2017. De altfel, legat de această admitere, prof. Gabriela Bucovală, inspector școlar general, declara: "Se află în lucru și sperăm cât de curând să le oferim elevilor și părinților constănțeni un nou număr al Ghidului de admitere în învățământul liceal și profesional pentru anul școlar 2016-2017, unde vor putea găsi toate informațiile legate de acest examen". 


Nici elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a nu scapă de emoții, calendarul Evaluării Naționale 2016 debutând cu gimnaziul. Pe 23 mai - Limbă și co-municare (Limba și literatura română + Limbă modernă), respectiv 24 mai - Matematică și Științe (Matematică + Fizică + Biologie). 


Urmează la rând clasa a IV-a, cu evaluare la Limba română, pe 30 mai, apoi la Matematică pe 31 mai. 


Și, în cele din urmă, micuții de-a II-a, care vor fi evaluați și la scris, dar și la citit. 6 iunie (scris) - Limba română; 7 iunie (citit) - Limba română, 8 iunie - Matematică. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4345 secunde