Ce spune Aliss Andreescu despre scandalul Caietului educatoarei

1761
7
Ce spune Aliss Andreescu despre scandalul Caietului educatoarei - conferintaisj-1317240974.jpg

La începutul acestei săptămâni, am primit pe adresa redacției o sesizare ce se dorea a reprezenta interesele educatoarelor din Constanța, prin care era semnalată impunerea achiziționării, contra sumei de 20 lei, a unui caiet al educatoarei editat de Didactica Publishing House din București.

Erau aduse grave acuze inspectorului pe învățământ preșcolar Maria Moga și celei care a deținut până nu demult această funcție, Liana Manzu, că ar urma să încaseze 40% din contravaloarea publicației. 


Ca urmare a scandalului creat la nivel național, ieri, prof. dr. Aliss Andreescu, inspector școlar general, a făcut public demersul Inspectoratului Școlar Județean Constanța de a oferi gratuit acest caiet: "Din păcate, instituția pe care o reprezint nu a fost anunțată în prealabil că a mai fost distribuit un asemenea caiet al educatoarei, cu titlu gratuit, de către Editura Diana, cu care s-a mai colaborat și care o are printre autori pe colega noastră Irinela Nicolae. Motiv pentru care am luat legătura cu Editura Didactica Publishing House și, în urma discuțiilor purtate, s-a decis ca și acest caiet, la care printre autori se numără și Maria Moga, să fie distribuit tot cu titlu gratuit". 


Ambele caiete au avizul prof. Viorica Preda, referent științific din cadrul Ministerului Educației, și întrunesc curriculumul, așa încât educatoarele pot alege liniștite unul dintre aceste instrumente de lucru la grupă.
Educatoarelor care au plătit deja suma de 20 lei pentru caietul Editurii DPH, conducerea ISJ Constanța a decis să le se returneze banii.

Comentează știrea

POLI-Directoarea
29 septembrie 2011
Nu s-a spus adevarul

Oare de ce nu se spune adevarul, doamna Moga a impus in mod expres si autoritar acest caiet contracost cu toate ca stia si de celalat gratuit de la Editura Diana, a fost un ordin clar urmat de o intrebare amenintatoare:"are cineva ceva de comentat?".Era corect sa fie destituita atat ea cat si Liana Manzu care de cand o stim se tine de ciubucareli.La prescolari, dupa d-na Ghita, D-zeu s-o odihneasca, cea mai buna inspectoare a fost Irinela Nicolae, celelalte numai niste ciume!

Profu' de serviciu!
29 septembrie 2011
...an nou, noi afaceri!

...Doamna Inspector general, -sa ma ierte, habar nu are ce este in ograda sa! Mimeaza exercitarea unei functii prea mari pentru ea. Se multumeste doar cu capitalul de imagine pe langa guvernanti, ca de,- nu se stie de unde rasare un...post prin Minister si pentru ea....cu conditia sa-i lase pe sefi sa....zburde prin buzunarele parintilor si cadrelor didactice....Cand ers inspector general profesorul Andrei, matematicianul, s-au umplut scolile de caiete de matematica, evident, contra cost...mai sunt si alte exemple in care au foat bagate pa gatul parintilor tot felul de gunoaie fara de folos care au umplut buzunarele ,,autorilor,,. Din aceste motive unii inspectori s-au mentinut in functii si au foat si promovati...nu pentru ca le-a stralucit mintea sau a facut ceva pentru scoala romaneasca. Nu! Doamne fereste! Au patronat tot felul de nemernicii pentru tot felul de nemernici care, din pacate, au imbacsit sistemul de la varf in jos... la fel s-au comportat si directorii in scoli, dupa modelul inspectorilor....autoritari in raport cu parintii si cu elevii.... nu cand a fost vorba de respectarea regulamentelor sau de invatat! Nu! cand a trebuit sa mai scoata un ban din buizunar pentru tot felul de rahaturi din care au iesit sume colosale ce au umplut buzunarele ,,apostolilor neamului,,......

prichindel
29 septembrie 2011
auxiliare

Numai minciuni la aceasta Alice. Cum era sa se aprobe caietul la care coautor este Irinela Nicolae pe care ea a dat-o afara din ISJ, desi era un inspector foarte bun? Ar fi bine sa faceti un reportaj prin gradinite sa vedeti cati bani li se cer parintilor, cum din gradinite de stat se fac private cu multi bani contributie.

Nelu
29 septembrie 2011
profesor

desi sunt profesor de ani buni, nu mi-a fost dat sa vad un asemenea inspector general care promoveaza minciuna, spaga si prieteniile incompetente. Nu pot sa inteleg cum o individa cu o functie destul de importanta in invatamant vine si face o conferinta de presa, intr-o incapere, cu ochelarii de soare pe cap. Cucoana, daca esti de psih, cunosti, semnificatia acestui accesoriu vestimentar, total inadecvat functiei, locului si varstei .

parinte
29 septembrie 2011
Sc gen39 N Tonitza

Directorii ....Acestia oare nu tre testati?...Au bulversat totul acolo...cum este posibil sa i pui unui copil prima ora sportul iar ultima ora ..matematica..

JUSTICE
29 septembrie 2011
OPERA DE TREI PARALE

Fratilor veniti cu documente,cu nume,eventual cu adresa de e-mail,nu cu picanterii.Cred ca sunteti niste gandaci izgoniti de la "cadura"...

Profesor
29 septembrie 2011
pentru justice

Justice, de ce nu incepi tu, ca sa dai o lectie de moralitate. Sau hotul striga hotul... Ti se pare picanterie ce-a facut colega ta de la ISJ.Pai daca si-ar fi dat nume educatoarea care a facut sesizarea ati fi zburat-o demult, la cat de razbunatoare sunteti.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Arestați pentru un scandal la Corbu
Pagina a fost generata in 1.0663 secunde