Ce nu a fost în stare Constanța, s-a făcut la Cumpăna. Campus la standarde occidentale pentru elevi

39123
12

Articole de la același autor

Deschiderea festivă a noului an școlar 2016-2017 în localitatea Cumpăna a coincis cu inaugurarea unuia dintre cele mai moderne campusuri din România, în urma unei investiții din fonduri europene de aproximativ 8 milioane de euro, care va oferi șansa celor 600 de copii care vor învăța aici să studieze numai în regim de dimineață, așa cum ar trebui să fie tot sistemul educațional.


Prezentă și la momentul primelor săpături, în urmă cu patru ani, pentru temelia acestui campus, prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu s-a arătat ieri surprinsă de timpul scurt de construcție. "Îmi doresc din tot sufletul să nu construim numai clădiri, ci și caractere, prin educație. O felicit pe doamna primar pentru ambiția de a ridica acest campus", a afirmat fostul ministru al Educației.
În discursul său inaugural, inimoasa primăriță Mariana Gîju a dezvăluit și o noutate: "Acest campus este destinat întregii zone, nu numai elevilor din Cumpăna. Și pentru că alimentația publică și turismul ar putea să nu fie pe placul tuturor elevilor, am vorbit cu rectorul Universității Maritime Constanța pentru înființarea unei clase de mecanică navală și astfel să extindem profilul liceului", a spus edilul din Cumpăna.


Șapte autobuze la dispoziția elevilor


Amplasat la o distanță apreciabilă de centrul Cumpenei, campusul poate părea inaccesibil elevilor, tocmai de aceea Primăria și Consiliul Local Cumpăna pun la dispoziția elevilor mijloace de transport în fiecare dimineață, care vor pleca din zona Stadionului, din centru. Din zonele limitrofe Cumpenei și până în centru copiii vor veni cu microbuzele școlare. Vor exista șapte autocare care vor prelua elevii de la orele 7,15, 7,30, 7,45 și vor fi aduși până în Campus. Cursurile vor începe la ora 8 și se vor finaliza la ora 12, pentru clasa a IV-a, respectiv ora 13 pentru gimnaziu și liceu. În funcție de orarul copiilor, autobuzele vor fi la campus de unde vor fi preluați și duși înapoi în centru. 


Despre dotările noului campus ne-a vorbit directorul Daniela Cristea. "Avem 24 de săli de clasă, șase laboratoare, aici vor funcționa 31 de clase, iar în corpul liceului, din centrul Cumpenei au rămas 23 de clase, de la pregătitoare la clasa a III-a. Până acum noi funcționăm cu șapte clase pregătitoare în sălile de sport. Unitatea noastră de învățământ are 54 de clase, cu 28 de clase de la pregătitoare până la a IV-a, 22 clase de gimnaziu și patru clase de liceu. Pentru noi acest campus este un pas extraordinar în educația copiilor din Cumpăna. Părinții au venit și au vizitat noua clădire și sunt foarte încântați. Fiecare clasă va avea propria ei sală, iar astăzi îi întâmpinăm cu ghiozdane. Separat, există un corp care găzduiește laboratorul pentru liceenii care studiază turism și alimentație, în patru săli", a declarat prof. Cristea, directorul al Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" Cumpăna.


Cât despre căminul internat cu 120 de locuri, acesta va deveni funcțional în momentul în care se vor înregistra cel puțin 80 de cereri. La acesta se adaugă o cantină, tot cu 120 de locuri, și un bloc de 15 garsoniere destinate profesorilor.


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
petrica
13 septembrie 2016
cum nu ?

cum nu a fost in stare? nu a facut campusul groazei?curve,pesti,contrabandisti,tiganime,batai,certuri,manele?campusul henri coanda,blestemati sa fie cei care au avut ideia si cei care l-au facut si il continua

cumpanel
13 septembrie 2016
doar de la stadion?

dar de ce microbuzele asteapta la stadion? strazile mai indepartate sunt cumva pline de gropi , praf sau noroi ? soferii au refuzat sa intre pe strazile cu probleme? si uite asa copilasii sunt vinovati pt votul fara minte al parintilor !

Parinte 28
13 septembrie 2016
Imi pot inscrie copilul la doamna stan?

Buna ziua, dragi cititori! Este adevarat ca doamna stan este o profesoara foarte buna? Am auzit numai lucruri bune de ea si ma gandeam sa imi las copilul pe mainile ei, ca cica face minuni la clasa. Si cica se bat parintii pe stan, toti vor la ea. Oare, in febra asta a parintilor, gasesc intelegere la doamna stan, sa imi primeasca si mie printisorul?

Draga parinte
13 septembrie 2016
Cu cat mai repede, cu atat mai bine!

Eu va recomand sa va grabiti. Intr-adevar, doamna stan este foarte solicitata de parinti si s-ar putea sa nu mai gasiti deloc intelegere la doamna stan. Cu toata bunavointa ei, solicitarile pe stan sunt depasite. Ca sa aveti o sansa, va puteti inscrie copilul si in clasa a sasea sau a patra, chiar daca copilul intra in a cincea. Un an in plus sau in minus nu conteaza, cand intra pe mainile lui stan. Da, face minuni la ora, copiii o indracesc, scuze, indragesc mult!

Răspuns la: Imi pot inscrie copilul la doamna stan?
Adăugat de : Parinte 28, 13 septembrie 2016
Buna ziua, dragi cititori! Este adevarat ca doamna stan este o profesoara foarte buna? Am auzit numai lucruri bune de ea si ma gandeam sa imi las...
Cetatean
13 septembrie 2016
European

A inceput scoala, nu mai e timp de redactat frustrari anonime. Mai degraba te duci la un control psihiatric

Vasile
13 septembrie 2016
..caile Domnului...

Foarte intersant si instructiv titlul articolului... Oare pe ce cale a "reusit " doamna primar din Cumpana ce nu a reusit domnul primar din Constanta.. Ca doar fac parte din acelasi partid.... Nu si-au propus aceeasi tinta ? Cine l-a refuzat pe primarul Constantei ? Sau nu se compara resursele Cumpenei cu cele ale Constantei.. E bine , ca este pentru educatie si pentru alegeri...Sa voteze lumea PSD cum trebuie.. Dar oare are Cumpana atatia copii? Cum a reusit finantare pentru intreaga zona cand sunt scoli care se desfiinteaza in Constanta din lipsa de elevi ? ..Ceva date false cu care a fundamentat inimoasa doamna Gîju sau cine o fi fundamentat de fapt investitia ? Investitii aranjate?

Grabiti-va!
13 septembrie 2016
S-ar putea sa nu mai aveti noroc!

Repede, repede, la stan si inscrieti-va copilasul! Cat mai sunt locuri disponibile! Puteti da de stan si in afara orarului, vine dis de dimineata la scoala si sprijina usa de la secretariat! In cancelarie nu o cautati, cam evita locul, o ia cu rau! Dar de capabila, este tare rau, face chiar minuni! Pai cica, copii de nota 5 pe disciplina se desteapta cu stan brusc si dintr-o data!!! Minuni, pe bune, nu alta!

Răspuns la: Imi pot inscrie copilul la doamna stan?
Adăugat de : Parinte 28, 13 septembrie 2016
Buna ziua, dragi cititori! Este adevarat ca doamna stan este o profesoara foarte buna? Am auzit numai lucruri bune de ea si ma gandeam sa imi las...
..tot Vasile
13 septembrie 2016
.. si mai intortocheate..

Pentru cine are ceva dubii.. si chiar nu se mira de vizita intamplatoare a doamnei fost ministru, incercati sa aflati nivelul actual al invataturii in liceul din Cumpana, cati elevi au dat examenul de balaureat, cati l-au promovat, mai bine faceau elevii naveta la Constanta, dadea bani doamna primar numai pe autobuze... si ii ramaneau o multime pentru activitati..

Negu, radu, ursi si baltuta
13 septembrie 2016
Tot stan este sefa!

Nu mai radeti de doamna stan! Sunteti chiar copile nevinovate! O sa vedeti, stan va reveni si nu stiu pe unde o sa va scoateti camasa! Fraierelor! Stan este cea mai buna! Stan este unica! Stan este cea mai tare din parcare!

Macovei Rozica
16 septembrie 2016
Personal

Felicitări pentru D-na Primar . Așa ar trebui să fie toți Primarii Județului . Măcar de ar lua și ei lecții de la o D-na PRIMAR .Sănătate multă și multe realizări mai departe .

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5013 secunde