Ce lasă în urma lor foștii directori de școli și grădinițe

1521
5
Ce lasă în urma lor foștii directori de școli și grădinițe - fondscoala-1481732917.jpg

Articole de la același autor

Pentru o parte dintre directorii constănțeni care fie nu au promovat concursul recent încheiat, fie au renunțat să-și mai dorească această funcție, ședința extraordinară a Consiliului Local Constanța, de la începutul săptămânii, le-a adus totuși și o mare bucurie: aprobarea unor nevoi stringente ale unităților pe care le-au condus. 


Patru unități de învățământ au primit, în total, 124 mii lei pentru lucrări de reparații, și anume Liceul Tehnologic "Miron Costin" (49 mii), Colegiul Comercial "Carol I" (12 mii), Grădinițele cu program prelungit nr. 33 (29 mii) și nr. 2 (34 mii). 


Dar vestea cea mai bună aveau să o primească celelalte șase unități școlare constănțene care așteaptă cu nerăbdare să intre în… șantier începând cu anul viitor. 


Prof. Elena Elisei, fost director al Școlii Gimnaziale nr. 11 "Dr. Constantin Angelescu", care de altfel a primit și cea mai mare finanțare, pentru repararea acoperișului (607 mii lei), era extrem de fericită, ieri, când i-am dat vestea. 


"Nici nu-mi vine să cred că, după atâtea adrese și rugăminți pe la toate instituțiile, vom reuși să scăpăm de ligheane și găleți prin clasele de la etaj. Ce-i drept, pe la finele lunii octombrie am primit vizita unor reprezentanți ai Consiliului Local Constanța, prilej cu care s-au lămurit și la fața locului, nu numai din pozele pe care le-am atașat adreselor, că situația nu suportă amânare", declara prof. Elisei. 


La fel de încântată de aprobarea reparațiilor solicitate a fost și prof. Maria Terziu, fost director al Grădiniței cu program prelungit nr. 45, care va primi 108 mii lei. "Era urgent necesară reorganizarea băii de la etaj, unde există trei wc pentru 100 de copii. De asemenea, avem nevoie urgent de o magazie pentru depozitarea alimentelor, dar și refacerea instalației electrice", afirma prof. Terziu. Ba mai mult, nu se aștepta să fie prinsă în investiții și mansarda. 


Tot pentru repararea acoperișului a primit 253 mii lei și Grădinița cu program prelungit nr. 51, iar Școala Gimnazială nr. 22 "I.C. Brătianu" a primit 365 mii lei pentru lucrări de modernizare a terasei, clădirii școlii, sălii de sport și înlocuire burlane. 


La Grădinița cu program prelungit nr. 8, au fost aprobate investiții în valoare de 180 mii lei constând în înlocuirea coloanei centralei termice, instalația sanitară, subsol, hidroizolație acoperiș și reparații grup alimentar și dotări. 


Pentru lucrări asemănătoare, dar și pentru amena-jarea spălătoriei, a primit suma de 98 mii lei și Grădinița cu program prelungit nr. 6.


Comentează știrea

coc
15 decembrie 2016
spaga in circuit

Este Irinela Nicolae persoana care colecteaza spaga de la gradinitele cu program prelungit? Parte din cat incaseaza directoarele pe aimentele platite de parinti? Este consilier PSD protejata lui Fagadau Decebal. PSD sustine acest sistem corupt din gradinite.

inpietritele
15 decembrie 2016
acum stim de ce au ramas pe functii

ia uite cu ce se ocupa matracucele de inspectoare ale noastre. de asta au impietrit pe functii in ISJ. STIAU ELE.au mirosul dezvoltat cand e vorba de bani si colectarea lor.

Raspuns
15 decembrie 2016
IRINELA NICOLAE

Este si intotdeauna a fost! De ani buni de cand doar Irinela Nicolae exista ca varianta a psd-ului ptr functia de inspector la preprimar, exista si spagangeala aferenta. Directoarele sustinute de Nicolae (o mare gasca care tot persista) trebuie sa se achite cumva si, pe langa tot felul de "atentii", aceste directoare trebuie sa aiba printre furnizorii de alimente achizitionate de unitatile cu program prelungit pe cei preferati de inspectorat si primarie - PSD pentru a le reveni acestora niste banuti, comisioane care sa ajuga la partid sau la anumite persoane. Daca nu exista cantina in unitate se apeleaza la catering care si acesta este cel al primariei care are locatia pe b-dul Mamaia (cei din sistem cunosc) Este o mare cloaca de invarteli si spagi care persista de ani de zile si al carei sef este aceasta IRINELA care, se pare, ca este si de neinlocuit. Mai clar, mare parte din banii platiti de parinti ptr taxa de hrana lunara al copilului inscris intr-o unitate de invatamant cu orar prelungit (cu masa) ajung in anumite buzunare. Preturile acestor alimente fiind mai mari prin adaugarea comisionului, prin achizitionare de la furnizori intermediari, nu furnizori direct producatori si printr-o mai proasta calitate a produsului achizitionat. Poate credeti ca sunt nimicuri, dar se invart sume "frumusele" si "oamenii" sunt super multumiti, si directoarele (au si ele parte lor) si Irinela si PSD-ul si domn' Fagadau... Totul e ok, toata lumea este fericita, dar parintele habar nu are ce mananca copilul sau: ce cantitate, de ce calitate si de ce valoare!!! Adevaratele: cantitate, calitate si valoare ale hranei, nu ceea ce primesc ca informatie de la conducerea gradinitei! Organizarea este gresita, la nivel de sistem. Este o portita prin care se invart bani necontrolati. Parintii sunt singurii interesati de circuitul banilor achitati de ei si ai caror beneficiari sunt tot ei, prin copii lor, dar pe care ii gestioneaza altcineva. Statul sau localul (primaria) nu participa cu nimic la taxa de hrana. Esta autofinantare - a parintilor pentru copiii lor - pe barba carora altii au beneficii.Este o situatie stiuta, dorita sa existe asa si ptr care nu se vor lua masuri in vreun fel.

Răspuns la: spaga in circuit
Adăugat de : coc, 15 decembrie 2016
Este Irinela Nicolae persoana care colecteaza spaga de la gradinitele cu program prelungit? Parte din cat incaseaza directoarele pe aimentele platite...
parinte
15 decembrie 2016
Daruri de Craciun

Poate va interesati doamnelor generale cati bani dau parintii la gradinite pentru cadoul doamnelor, vezi " Amicii" Suma de 150 lei de copil vi se pare putina ??????

Parinte Scoala 12
11 ianuarie 2017
Ultima afacere a directoarei

Stiati ca, pe ultima suta de metri ca director, DIRECTOAREA Popa Laura i-a pus pe elevi sa faca prajituri, s-a ocupat personal de vânzarea acestora si colectarea banilor, sub pretextul ca vor realiza un calendar foto? Ei bine, pozele de fapt au fost facute gratuit!!! Ce a facut doamna Popa Laura cu banii? Nu avea de Revelion?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5848 secunde