Ce facultăți cresc taxele de școlarizare la Universitatea "Ovidius"

1088
4
Ce facultăți cresc taxele de școlarizare la Universitatea

Articole de la același autor

Cifrele de școlarizare pentru anul universitar 2014-2015 la Universitatea "Ovidius" din Constanța nu au cunoscut modificări la secțiunea "fără taxă"; în schimb, la "cu taxă" s-a redus numărul locurilor, față de anul 2013-2014, cu aproape 500.

Dacă, anul trecut, erau prevăzute 3.375 de locuri cu taxă și 1.340 locuri fără taxă, anul acesta, numărul lor s-a redus la 2.939 (cu taxă) pentru cele 16 facultăți cuprinzând 74 de domenii de licență. Conform declarației prof. univ. dr. Ion Bordeianu, rector interimar, diferența are o explicație în cifra de școlarizare aprobată de ARACIS, care și anul acesta s-a aflat în vizită de lucru la Universitatea "Ovidius".

"Agenția Română de Asigurarea Calității în Învățământul Superior ne-a aprobat, pe baza mai multor indicatori verificați la Universitate, un număr total de locuri. În urma aprobării cifrei de școlarizare a locurilor fără taxă primite de la Ministerul Educației Naționale, a urmat repartizarea pe fiecare facultate în parte a locurilor cu taxă rămase până la concurența cifrei admise de ARACIS. Cu excepția a două locuri care au fost luate de la Facultatea de construcții și acordate altor facultăți, în rest, locurile fără taxă sunt aceleași ca și în anul universitar trecut", a declarat rectorul interimar.

Așadar, cele mai multe locuri sunt, ca și anul trecut, la Facultatea de Științe Economice, respectiv 150 de locuri fără taxă și 445 cu taxă, Facultatea de Medicină - 142 de locuri fără taxă și 180 cu taxă, și Facultatea de Litere - 111 locuri fără taxă și 350 cu taxă.

La polul opus se află facultățile de Farmacie, respectiv Medicină Dentară, cu câte 41 de locuri fără taxă și 147, respectiv 52 de locuri cu taxă.

Realizând o retrospectivă a situației înscrierilor la Universitatea "Ovidius" în ultimii ani, am constatat că, la capitolul locuri fără taxă, nu s-au înregistrat diferențe semnificative, în schimb, când vine vorba de locuri cu taxă, trebuie spus că ele s-au înjumătățit față de anul universitar 2011-2012, când au existat 5.848 de locuri cu taxă.

Întrebat dacă Senatul Universității "Ovidius", ce a avut loc săptămâna trecută, a pus în discuție și modificarea taxelor de școlarizare, prof. univ. dr. Ion Bordeianu a declarat că există modificări în cazul a două facultăți tehnice, care sunt în discuții cu directorul economic pentru a se găsi soluțiile de creștere a taxelor, dar în limitele admise de Ministerul Educației Naționale.

Înscrierile încep peste o lună

Înscrierile pentru domeniile de studiu care au probe de concurs, scris, oral, probe practice, dar și pentru domeniile la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare vor începe pe 14 iulie. Susținerea probelor de concurs este programată în intervalul 21 - 27 iulie.

A doua sesiune de examene este prevăzută la jumătatea lunii septembrie. 

Comentează știrea

Read Homepage
25 iunie 2014
Read Homepage

replica hermes birkin for sale Stiri Cultură-Educație : Ce facultăți cresc taxele de școlarizare la Universitatea "Ovidius" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Read Homepage http://genexco.com/hermes-bags/hermes-constance-replica-2918.asp

investigate this site
25 iunie 2014
investigate this site

hermes fake purse Stiri Cultură-Educație : Ce facultăți cresc taxele de școlarizare la Universitatea "Ovidius" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online investigate this site http://olgaferrantelli.it/hermes-handbag/the-best-fake-hermes-bags-on-sale.asp

simply click the up coming document
20 iulie 2014
simply click the up coming document

hermes dogon wallet replica wholesale Stiri Cultură-Educație : Ce facultăți cresc taxele de școlarizare la Universitatea "Ovidius" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online simply click the up coming document http://jf-gondar.pt/swf/caches/64ce74013891402fbaee25662f5459c1.asp

more resources
20 iulie 2014
more resources

birkin bags Stiri Cultură-Educație : Ce facultăți cresc taxele de școlarizare la Universitatea "Ovidius" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online more resources http://edgarmoraes.pro.br/UserFiles/File/config/replica-hermes-bag-for-sale-9652.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4818 secunde