Ce a primit TAMARA BUCIUCEANU din partea Statului

276
1
Ce a primit TAMARA BUCIUCEANU din partea Statului - tamarabuciuceanu-1403526946.jpg

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de decorare a Tamarei Buciuceanu Botez cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru "remarcabilele interpretări artistice, dragostea, dăruirea și talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale". Decorația acordată actriței Tamara Buciuceanu Botez reprezintă cea mai înaltă distincție a statului român. 


Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, președintele Traian Băsescu a conferit Ordinul Național "Steaua României", în grad de Cavaler, Tamarei Buciuceanu Botez, "în semn de înaltă apreciere, pentru remarcabilele interpretări artistice susținute pe cele mai importante scene din țară, pentru dragostea, dăruirea și talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale". 


Tamara Buciuceanu s-a născut pe 10 august 1928. Între 1948 și 1951 a frecventat Institutul de Teatru "Vasile Alecsandri" din Iași, însă, în anul IV, s-a transferat la București, la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesorului Ion Bălțăteanu (asistentă Sorana Coroamă). A absolvit facultatea în 1952.


Tamara Buciuceanu, supranumită "doamna comediei românești", este una dintre figurile legendare ale teatrului de gen. A jucat și în peste 25 de filme, personajul său emblematic fiind profesoara Isoscel din seria "Liceenii". A jucat pe scenele marilor teatre ale Capitalei, precum Teatrul Giulești, Teatrul Bulandra, Teatrul Național, Teatrul de Comedie. De asemenea, a interpretat-o pe Coana Chirița pe scena Teatrului Național din Iași.


A avut roluri importante în teatru în piese precum "Coana Chirița", "Romeo și Julieta la început de noiembrie", "Scaunele", "Cumetrele", "Doctor fără voie", "Nepotul", "Așteptând la arlechin", "Domnișoara Nastasia", "Mamouret". Cartea de vizită a carierei sale rămâne fără îndoială personajul Vicăi Delcă din piesa "Dimineață pierdută" după Gabriela Adameșteanu. 



Comentează știrea

Drew Brees Jersey
13 august 2014

The innovators he interviews?including Will Wright, creator of The Sims, Larry Page and Sergey Brin, the founders of Google, and Doug Engelbart, Bill Atkinson, and others involved in the invention and development of the mouse and the desktop? Drew Brees Jersey

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2367 secunde