Cazul Școlii nr. 16 / "Posturile au fost ținute de fostul director, nu au fost scoase la titularizare!"

5721
18
Cazul Școlii nr. 16 /

Articole de la același autor

"Titularul are concediu fără plată, un an de zile. Nu este nicio ilegalitate aici. S-a ocupat postul la pretransfer și la 1 septembrie am aflat că intră în concediu fără plată. Am făcut toate demersurile posibile către inspectorat, am sunat și am vorbit cu toți, dar deocamdată nu s-a găsit o persoană care să ocupe postul. 




Din păcate, părinții nu înțeleg că acestea sunt legile învățământului. Nu e nimic ilegal și nimic neobișnuit. Angajările se fac de către Inspectoratul Școlar Județean, eu le-am spus că nu mai accept această situație și că trebuie să am urgent om pe post. Însă, știți cum e, toate posturile au fost ținute de fostul director, nu au fost scoase la titularizare și acum am ajuns în situația aceasta", ne-a declarat directorul unității de învățământ, prof. Gina Tone.

XXX

În mai puțin de zece minute, după conversația telefonică, directorul școlii a revenit și ne-a anunțat că a fost înștiințată de la ISJ Constanța că, începând de mâine, elevii clasei a IV-a respective vor avea o nouă învățătoare și că lucrurile intră pe făgașul normal.



Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Catalina Savin
11 septembrie 2017
Scoala 16

Asteptam cu nerabdare ziua de maine! Nu ne intereseaza cine ce a tinut si pentru cine, mai ales cand actualul director da vina pe fostul director. Prinde orbu', scoate-i ochii!. Ne intereseaza ca situatia sa se rezolve, sa ni se comunice in mod civilizat, deschis, daca nu parintilor prin telefon, macar pe pagina de Facebook a scolii. Scoala Gimnaziala Nr.16 Constanta nu are numai minunate realizari sub coordonarea doamnei directoare, are si probleme. Si alea trebuie rezolvate transparent. Avem dreptul sa stim ce se va intampla cu copiii nostri in urmatorul an scolar, cine se va ocupa de ei. Avem dreptul la ceea ce ni s-a promis: un cadru didactic titular. Sunt de ajuns 3 ani de permutari!

Catalina Savin
11 septembrie 2017
Scoala 16

Iar daca lucrurile intra pe fagasul normal, este normal sa ni se comunice un nume. Poate ISJ sa faca asta?

Prof
11 septembrie 2017
Gresit

Actualul director e raspunzator. Fostul nu are treaba.

Inspectorul
11 septembrie 2017
Pt catalina

La anul copilul tau va trece clasa a5 a,deci o sa aiba o diriginta(asta inseamna alta schimbare).Nu cred cate ajuta acum la ceva daca vine un cadru titular.

Parinte.
11 septembrie 2017
Rusinicaaa....

Rusinica DUAMNA Director, fostul director a facut foarte multe pentru scoala, nu vad ce rost are sa dati vina pe el. Adevarul ca l-am vazut umbland cu niste posturi in buzunar.... cum puteti sa aratati cu degetul un fost coleg care nu mai este de ceva timp acolo? Mai bine spuneti ca ati dormit in picioare si ati uitat sa va ocupati si de acest lucru!

Parinte
12 septembrie 2017
Scoala 16

Numele meu este Tirla Cristina și am fost pentru 1 an detașată la Școala gimnaziala Nr 16 Constanta. Am venit prin detașare in interesul învățământului, atunci când directorul unității era domnul profesor Ion-Denys Ciorogaru. În perioada in care i s-au solicitat posturile vacante la învățământul primar, domnul director a trimis la ISJ 4 posturi vacante astfel: 1 post pentru clasa pregătitoare, 1 post pentru clasa a 2 a, 1 post pentru clasa a 3 a și unul pentru clasa a 4 a. Astfel, la clasa pregătitoare ar fi fost 4 clase, iar la celelalte clase posturile ar fi fost ocupate de oameni care au predat timp de 2 ani -este vorba de doamna învățătoare de la clasa a 2 a și de la clasa a 4 a. Eu as fi fost ultima învățătoare pentru elevii clasei a 3 a, care în decurs de 3 ani au schimbat 4 învățătoare. Având în vedere, anii anteriori, ani in care populația școlară a crescut la aceasta școală, sub conducerea domnului director Ciorogaru, acesta a dispus formarea a 4 clase de pregătitoare, cu trei titulari și 1 post scos la concurs. Până acum, nu am găsit nimic sub preș, nu? În ianuarie s-a schimbat directorul, iar noul director, in persoana doamnei Tone Gina, a reușit performanța de a renunța la un post de învățător la clasa pregătitoare pentru nerealizarea planului de școlarizare. Concursul de pretransfer s-a realizat in mandatul Doamnei Tone, care și-a ocupat posturile vacante cu titulari. La 1 septembrie 2017, unul dintre titularii angajați a anunțat că intră în concediu prenatal și una dintre doamnele învățătoare care ar fi trebuit să preia clasa pregătitoare a anunțat că intră în concediu fara plata. Teoretic, doamna director ar fi avut timp sa găsească înlocuitori, deoarece mai erau etape de mobilități in acea perioada. Consider că vina pentru aceasta situație ii aparține în totalitate doamnei director. Va solicit de asemenea sa luați legătura cu toți factorii implicați în această situație: domnul director Ciorogaru, fosta doamnă învățătoare de la clasa 4 C. Pentru a va putea edifica asupra caracterului doamnei Tone, va solicit o adresa de email pentru a va trimite un memoriu adresat ISJ înainte de finalizarea anului școlar 2016/2017. Va mulțumesc Stimate domnule/doamna redactor: de acest comentariu l unei doamne invatator ce ziceti? Inainte de a posta un articol si de a denigra opersoana, de ce nu luati legatura si cu "paratul"? Parca presa era impartiala, nu?

Destul cu aberațiile!
12 septembrie 2017
Împotriva sistemului oricum te-ai pune tot ei câștigă!

Am citit comentariul doamnei învățător în care îl ridică în slăvi pe acest directoraș Ciorogaru.Această învățătoare a uitat să specifice că acest Ciorogaru în mandatul său de director și-a adus soția pe post de învățător titular în condițiile in care aceasta din urmă habar nu are cu ce se mănâncă planograma școlară și care în clasă în loc să facă ore cu elevii se ocupă de alte lucruri...

EU
12 septembrie 2017
Titularizari

Totul MIROASE, e ceva putred aici,vinovatul sa fie transferat la Dobromiru,Tufani sau Cotu Vaii .Numai asa se poate pune ordine intr-un sistem corupt !!

Ciorogaru Ion-Denys
12 septembrie 2017
...

In momentul in care in discutie intra si familia... va felicit pentru un lucru: "verticalitatea" de care dati dovada in spatele anonimatului! Precizari pentru dumneavoastra: 1. Sotia mea era titulara a sistemului cum este si acum, inainte de Scoala 16 2. Sotia mea a primit mai multe acorduri de pretransfer si a ales Scoala 16 3. Cred ca rezultatele obtinute de elevii sotiei la concursurile scolare arata falsitatea acuzatiei. 4. Cand s-a realizat pretransferul au existat 3 posturi, la fel si cu un an inainte deci "posturile ascunse sub pres" sunt o inventie

Răspuns la: Împotriva sistemului oricum te-ai pune tot ei câștigă!
Adăugat de : Destul cu aberațiile!, 12 septembrie 2017
Am citit comentariul doamnei învățător în care îl ridică în slăvi pe acest directoraș Ciorogaru.Această învățătoare a uitat să...
Catalina Savin
12 septembrie 2017
Pt Inspectorul

Suntem intr-o discutie despre copiii nostri. Una serioasa. Putina asumare si hai sa ne dam numele ca sa stim cu cine vorbim. Asa stiu eu ca se poarta discutiile. Ceea ce s-a petrecut la clasa copilului meu nu e un caz singular. Si se vede treaba ca daca unii au pur si simplu noroc, ni se rupe de ceilalti si uitam sa fim si empatici. Schimbari vor fi in viata tot timpul. Nu de schimbare ca principiu e vorba aici. Ci de continuitate pe termen scurt intr-un demers educational. Apoi, de dezinformare. De lipsa de comunicare. De proasta organizare. De bun simt. De lipsa profesionalism. De lipsa de implicare. Apropo, aveti copii? Schimbarea din clasa a cincea este una normala, asteptata, venita atunci cand trebuie. Gandita. E schimbarea ce vine cand copiii sunt pregatiti. E o diferenta mare.

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9358 secunde