Câștigătorii Concursului "Tomis", răsplătiți cu premii în bani

899
2

Articole de la același autor

Pentru prima dată, în acest an școlar Constanța a fost gazda Concursului județean de matematică "Tomis", dedicat elevilor de gimnaziu.

Inițiat de Consiliul consultativ al profesorilor de matematică, cel mai probabil din dorința de a dovedi că se pot organiza concursuri școlare FĂRĂ BANI, după o decizie "capitală" a inspectorului general Răducu Popescu de a interzice în școli desfășurarea de concursuri contra cost, Concursul "Tomis" și-a răsplătit ieri premianții inclusiv cu bani, în sala Clio a Muzeului Marinei.

Dacă la etapa locală, în patru centre în municipiu și patru în județ, s-au prezentat 1.310 copii, în cele din urmă 678 de elevii au ajuns la faza finală cu peste 50 de puncte. "Astăzi am premiat 21 de copii, numai locurile I, II și III. Fiind un concurs la prima ediție a fost organizat numai cu itemi grilă și la clasa a VI-a am avut surpriza să avem trei premii I, trei premii II și trei premii III. Concursul a oferit elevilor participanți prilejul de a conștientiza nivelul lor de pregătire și a oferit la nivel județean o evaluare unitară", declara, ieri, prof. Daniela Bălănescu, inspector școlar de specialitate matematică.

Prezentă la festivitatea de ieri, președinta Societății de Științe Matematice, filiala Constanța, prof. Gabriela Constantinescu, a precizat: "Încercăm la nivel județean să prelungim colaborarea care există la nivel național între Societatea de Științe Matematice și Ministerul Educației, privind promovarea competițiilor matematice, promovarea copiilor cu aptitudini matematice. Constanța reprezintă, la nivel național, o forță. Rezultatele pe care le obținem sunt întotdeauna notabile, cuantificabile în partea superioară a clasamentului. Avem copii cu care ne mândrim, avem subiecte la olimpiade care sunt considerate de reper, avem colegi care sunt foarte buni problemiști. În acest context, este de salutat inițiativa Inspectoratului Școlar de a organiza acest concurs adresat elevilor de gimnaziu. Sunt copii care, prin rezultatele bune obținute la acest concurs, au confirmat și mai departe, la olimpiade".

De asemenea, prof. Adriana Cristina Oprea, inspector școlar general adjunct, a dorit să remarce că "premiile pe care le-am acordat astăzi, cu ajutorul sponsorului Polaris, reprezintă o importantă recunoaștere a valorii lor în comunitatea constănțeană, pentru faptul că știu matematică și ne pot reprezenta ca județ. Eu consider că cine știe bine matematică poate să-și asume mai ușor și alte cunoștințe, care să-l ajute în viață, pentru că îi structurează informația, îi ordonează gândurile și poate face alegeri mai ușoare în viață".

Fondul de premiere pus la dispoziție de sponsor atât pentru cei 21 de elevi, cât și pentru profesorii care au colaborat la formularea subiectelor și organizarea concursului a fost de 3.500 lei.

Comentează știrea

parinte
7 iunie 2013
rasplata pentru cei care invata

Felicitari copiilor, profesorilor, parintilor si celor care au acordat aceste premii! Sunt multi copii in oras care au sau ar putea sa aiba (daca ar fi incurajati) rezultate exceptionale. Din pacate sistemul nostru de invatamant nu are ca scop promovarea speciala a excelentei ci promovarea cu orice chip, caci altfel nu se stie pe cine supara. Mediatizati aceste concursuri, incurajati copii sa participe iar la scoala sa se creeze si programe destinate copiilor cu potential.

un tata
7 iunie 2013
clase de elita

Bravo! Sa se faca in scoli clase speciale cu copii care reprezinta elita acelei scoli si sa vedeti atunci rezultate. Sa nu ne mai fie frica sa spunem lucrurilor pe nume. Fiecare copil are un potential, dar nu este corect sa ii aducem pe toti la acelasi nivel. Nu sunt de acord cu aceea care spun ca sa lasam copii sa aiba copilarie, de parca daca invata si au rezultate nu vor avea copilarie. Bineintele nici sa nu ii fortam pe aceia care inclina spre desen, muzica sau altceva, sa invete metoda falsei ipoteze, algoritmi sau legea lui Arhimede. Nu am fost, nu suntem si nici nu vom fi toti la fel. Diversitatea este condimentul societatii. felicitari inca o data tuturor copiilor cu rezultate remarcabile in orice domeniu.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3843 secunde