Caricaturistul Leonte Năstase și-a deschis expoziție de artă neconvențională la Vaslui

189
Caricaturistul Leonte Năstase și-a deschis expoziție de artă neconvențională la Vaslui - caricaturistulleontenastase-1475588406.jpg

Articole de la același autor

Graficianul și caricaturistul constănțean Leonte Năstase este prezent la Festivalul Internațional de Umor "Constantin Tănase", din Vaslui, în calitate de membru al juriului Salonului de grafică satirică "Tehnocrația salvează România." La invitația organizatorilor festivalului, Leonte Năstase a organizat expoziția de artă neconvențională "Amintiri din epoca de piatră" (vezi foto), al cărei vernisaj a avut loc astăzi, 4 octombrie 2016. 


Leonte Năstase este prezent cu un grupaj de caricaturi și în volumul colectiv "Containerul cu umor", al Clubului Umoriștilor Constănțeni, aflat sub tipar la Editura "Dobrogea", din cadrul trustului "Cuget Liber". 
Leonte Năstase s-a născut la 26 mai 1944 la Căciulătești, județul Dolj. Este absolvent al Academiei de Arte Frumoase din București, în 1975.


A avut numeroase expoziții personale, a publicat caricatură în presă și în volume pentru diverse edituri și autori. Este laureat al tuturor saloanelor de umor organizate în România. Deține 8 distincții internaționale, obținute la saloane de umor organizate în diverse țări. În 2002, la Saint-Just le Martel (Franța), a primit Grand Prix de Public la Festivalul desenului de presă. În 2003, i s-a acordat premiul revistei de umor "Moftul Român", care l-a declarat "Cetățean de onoare al umorului românesc". În 2004, Președintele României i-a conferit medalia "Meritul Cultural clasa I". În 2006, revista "Tomis" i-a publicat un album de caricatură "Leonte Năstase - 40 ani de grafică umoristică". Este cetățean de onoare al comunei Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9356 secunde