Care sunt surprizele din programul Festivalului Antic Tomis

255
Care sunt surprizele din programul Festivalului Antic Tomis - festivalulantictomis-1407777157.jpg

Articole de la același autor

În ultimul week-end al acestei luni, a fost programată să aibă loc cea de-a treia ediție a Festivalului Antic Tomis, care se va desfășura în Parcul Tăbăcărie din Constanța, cu participarea a trei asociații de reconstituire istorică: Terra Dacica Aeterna (Cluj și filiala Constanța, în premieră), România - Dacia Casa Noastră (Constanța) și Legiunea IIII-a Scythica (Dobrici, Bulgaria).

Festivalul este organizat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, Asociației Patronale Mamaia, Asociației Patronale a Cluburilor din Mamaia și al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

După cum ne informează organizatorii, bugetul de organizare a festivalului este estimat la 40.000 euro și provine din fonduri obținute de la Primăria Constanța, din bugetul colectat din Taxa de Promovare Mamaia - Sat Vacanță și din fonduri proprii și sponsorizări.

Evenimentul beneficiază și de sprijinul Autorității Naționale pentru Turism, care va organiza, îm-preună cu Asociația pentru Promo-varea și Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării, în perioada 29-31 august, o conferință cu tema "Istoria antică a Dobrogei - valorificarea turistică a brandului Dobrogea". La această conferință, participanții vor avea ocazia de a dezbate activitățile, obiceiurile și stilul de viață din antichitate, și de a analiza contribuția patrimoniului istoric al Dobrogei la dezvoltarea turismului în regiune.

Festivalul va începe vineri, 29 august, cu deschiderea atelierelor de reconstituire istorică. De asemenea, în prima zi, începând cu ora 17, constănțenii vor asista la Parada trupelor militare și civile, pe traseul City Park Mall - Tabăra, unde - la ora 18.30 - va avea loc Ceremonia de deschidere, ce va fi urmată de prezentarea echipamentului de luptă și marea bătălie între daci și romani.

În ziua a doua, sâmbătă, 30 august, de la ora 10, vizitatorii se vor întâlni din nou cu viața, arta și obiceiurile antice prezentate în cadrul atelierelor de reconstituire istorică. La ora 15, copiii pot lua parte la o piesă de teatru inedită, cu tematică antică. După ora 17, va avea loc o nouă luptă între daci și romani, urmată de o paradă în Stațiunea Mamaia.

Ziua a treia, duminică, 31 august, va începe la ora 10, cu vizitarea atelierelor de reconstituire istorică. La ora 13, va avea loc ceremonia oficială de închidere a Festivalului Antic Tomis și stingerea flăcării, iar de la ora 17, la locația festivalului, este programat un spectacol de teatru antic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5895 secunde