Admiterea la Universitatea "Ovidius"

Care sunt facultățile unde-i concurență acerbă și pe unde "bate vântul"

2778
4

Articole de la același autor

După prima săptămână de înscrieri, la Universitatea "Ovidius", bilanțul este următorul: 1.775 de persoane înscrise la studii de licență, la forma de învățământ la zi, 57 la ID-IFR și 41 la master. Menționăm că instituția de învățământ superior a scos la concurs, anul acesta, un număr de 4.692 de locuri pentru absolvenții claselor a XII-a, cu diplomă de bacalaureat. 


Din start, Facultatea de Medicină conduce detașat topul celor mai căutate facultăți, cu 254 de candidați la Medicină Generală și 361 în total la toate specializările scoase la concurs. Apoi, Facultatea de Științe Economice a înscris deja 208 liceeni la Afaceri Internaționale, Facultatea de Medicină Dentară are 219, Facultatea de Farmacie - 54. 


Cel mai prost stă Facultatea de Construcții, care nu a înscris nicio persoană! Cele trei specializări, Amenajări și construcții hidrotehnice, Construcții civile, industriale și agricole și Îmbunătățiri funciare și dezvoltare rurală nu au reușit să adune nici măcar un singur candidat. 


Nici la Facultatea de Arte nu s-au strâns decât zece candidați. O concurență mai slabă se înregistrează la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, unde, la Horticultură, nu sunt decât cinci, iar cei mai mulți figurează la Agricultură - 25. Nici la Educație Fizică și Sport nu este mare bătălie, până acum neînregistrându-se decât opt absolvenți de liceu. La fel se întâmplă și la Chimie (5 candidați) sau la Fizică tehnologică (4 candidați). 


La Facultatea de Psihologie și Științele Educației, în schimb, sunt deja 182 candidați înscriși, cei mai mulți la specializările Pedagogia învățământului primar și preșcolar și Psihologie. 


Cele mai căutate facultăți la Litere sunt specializările Engleză - o limbă modernă (germană, turcă, portugheză) - 31 candidați și Limba și literatura română - o limbă modernă (engleză, germană, franceză, italiană, turcă) - 51 candidați. Dacă, în anii trecuți, Teologia pastorală era mai cău-tată, anul acesta nu a strâns, cel puțin până acum, decât 13 candidați. 


O concurență mai mare se înregistrează la specializarea Informatică din cadrul Facultății de Matematică și Informatică (59). La Facultatea de Istorie și Științe Politice, cei mai mulți candidați s-au înscris la Istorie - 18, urmați de cei de la Relații internaționale și studii europene - 15 și Științe Politice - 14. La Facultatea de Drept și Științe Administrative, bătălia se dă la Drept, unde s-au înscris deja 81 de persoane. 


Înscrierile continuă până pe data de 5 august, aceasta fiind data limită de finalizare a înmatriculărilor pentru sesiunea iulie 2017. 


Comentează știrea

pictor
17 iulie 2017
care arta?

ma refer numai la facultatea de arta ptca in acest domeniu ma pricep. asazisa facultate de arta din constanta este ,cu regret, cu cacat cu mot. nivelul este mult mai scazut decat ceea ce era odata scoala de arta la nivelul claselor 8-10. profesori nuli, fara nici un simt pedagogic ,"artisti" de mana a 3-a care transmit unor "studenti" fara har "stilul" lor personal. studenti lipsiti de talent care dau pe la cursuri când nu au altceva de facut. a auzit cineva de un absolvent, de când exista aceasta facultate, care sa se afirme cat de cat pe plan artistic chiar numai la nivelul constantei? diferenta intre studentii si profesorii de la arte din cta fata de bucuresti sau cluj este ca intre a bate pasul pe loc si viteza luminii.

din teatru
17 iulie 2017
articol

Pacat ca e adevarat! Trist pentru cei care muncesc in gol.

Educator
17 iulie 2017
la facultate

Ar trebui ca elevii sa fie indrumati unde sa se inscrie, avem nevoie de specialisti si nu de studenti adica de gura-casca prin facultati care vor diplome !!

Peda Gogu
18 iulie 2017
Incompetenta

Este o realitate trista , realitate la care au contribuit din plin toate partidele politice, unde strategia pe termen mediu a invatamantului , are de suferit datorita incompetentei și a miniștrilor de proasta calitate care s-au perindat pe la acest minister.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.283 secunde