Cadrele medicale se pregătesc de grevă japoneză, apoi va urma GREVA GENERALĂ

136
Cadrele medicale se pregătesc de grevă japoneză, apoi va urma GREVA GENERALĂ - sanitas699-1474017579.jpg

Articole de la același autor

Federația SANITAS din România a avut ieri ședința Consiliului Național lărgit la care au participat și reprezentanții unităților din asistență socială din 20 de județe. În calitate de invitați, la această ședință au participat domnii miniștri Dragoș Pâslaru - Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Vlad Voiculescu - Ministrul Sănătății. 


Au fost discutate punctual inechitățile create de OUG 20 și 43/2016 și solicitările susținute de Federația SANITAS vis-a-vis de acestea (introducerea tuturor categoriilor de salariați omise – personalul TESA, salariații din DSP-uri, cei din medicina școlară și creșe, angajații din asistența socială, corectarea grilelor de salarizare, aducerea sporurilor la nivelul anului 2016, etc). 
De asemenea, au fost dezbătute toate problemele semnalate de colegii din asistența socială și au fost aduse la cunoștința directă a ministrului de resort.


Cei doi miniștri au declarat că recunosc și sunt conștienți de întreaga gamă de probleme semnalate, că întreaga lor activitate este dedicată rezolvării acestora și construirii unor sisteme corecte și echitabile, dar că timpul scurt și constrângerile bugetare nu le permit să facă, astăzi, promisiuni ferme.


Având în vedere desfașurarea evenimentelor, Consiliul Național SANITAS a hotărât următorul program de acțiuni revendicative: 


"Începând cu data de 19 septembrie 2016 toate organizațiile SANITAS vor începe strângerea de semnături pentru declanșarea conflictelor de muncă;


Începând cu 20 septembrie a.c., în fiecare zi de marți vom picheta câte o instituție a statului în cadrul acțiunii numite "Marțea SANITAS";


În data de 12 octombrie a.c. se va desfășura greva de tip japonez cu purtarea de banderole;


În data de 19 octombrie a.c. va avea loc greva de avertisment cu încetarea activității timp de 2 ore, în intervalul orar 8:00 – 10:00;


În data de 31 octombrie se va declanșa greva generală", potrivit SANITAS. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0917 secunde