Burse de merit olimpic internațional și pentru elevii care obțin mențiuni la olimpiadele internaționale

211
Burse de merit olimpic internațional și pentru elevii care obțin mențiuni la olimpiadele internaționale - lotgeografie2015-1492759012.jpg

Articole de la același autor

Elevii care obțin mențiuni la olimpiadele școlare internaționale, indiferent de disciplina de învățământ, vor primi burse de merit olimpic internațional. 


Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, un proiect de lege de modificare și completare a Legii 235/2010 care prevede acordarea burselor de merit olimpic internațional elevilor care obțineau premiile I, II și III la olimpiadele școlare internaționale. 


Cuantumul lunar al bursei de merit acordate pentru obținerea unei mențiuni la olimpiadele școlare internaționale a fost stabilit la un nivel echivalent cu 25 la sută din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.


De asemenea, cuantumul lunar al burselor de merit olimpic internațional pentru elevii care obțin premiile I, II și II la olimpiadele școlare internaționale va fi raportat la salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei, după cum urmează:


- Elevii care obțin locul I la o olimpiadă școlară internațională vor primi o bursă de merit olimpic internațional în cuantum lunar echivalent cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.


- Pentru elevii care obțin locul al II-lea, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 75% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.


- Pentru locul al III-lea, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.


Anterior, cuantumul burselor de merit olimpic internațional era raportat la salariul minim garantat pe economie la data acordării bursei. 


Inițiativa Guvernului are drept scop susținerea învățământului de înaltă performanță și se înscrie pe linia programelor dezvoltate de Ministerul Educației Naționale pentru susținerea excelenței școlare în învățământul preuniversitar.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3901 secunde